Ghoriba’s met amandelen
2005-10-28- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- * 350 gram ontvliesde amandelen
* 1 ei
* 250 gram poedersuiker
* 1 citroen
* 1 theelepel vanillesuiker
* 1 theelepel bakpoeder
* 1 klontje boter
* olie
Werkwijze
Stap1
Hak de amandelen. Klop het ei in een kom met 20 gram poedersuiker tot het mengsel dikker wordt.
Borstel de citroen schoon met lauw water, droog deze af en rasp de schil. Voeg de amandelen, de geraspte citroenschil, de vanille en het bakpoeder toe aan het eimengsel. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 170 C (stand 5-6). Leg bakpapier op de bakplaat en vet het in. Bestuif het aanrecht met poedersuiker. Maak uw handen vet met wat olie, pak een kleine hoeveelheid deeg, ter grootte van een walnoot, rol tot een balletje, druk het balletje vervolgens plat op het aanrecht. Leg het schijfje op de bakplaat met de besuikerde kant boven. Ga zo door tot het deeg op is, zorg ervoor dat er tussen de balletjes een afstand van 2-3 cm is.
Zet de plaat 15-20 minuten in de oven. Haal de ghoriba’s met een spatel van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sanida aan 28-10-2005
is 20 gram niet te weinig voor de deeg
Geplaatst door ceuta aan 29-10-2005
zijn dit malouwza?
Geplaatst door bnioukilya aan 30-10-2005
misschien bedoelt ze 200 gram.
Geplaatst door bnioukilya aan 30-10-2005
misschien bedoelt ze 200 gram.
Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005
Ja idd 200gr, sorry typfoutje
Geplaatst door asi aan 27-05-2006
heey samyrh ik heb en vraagje doe je geen meel er bij en hoeveel olie doe je .graag antewoord a.u.b besleme ‘.
Geplaatst door sarahh aan 06-10-2008
salam whalakim,
wil ze graag gaan proberen,maar hoeveel meel moet ik erbij doen,
en moet ik van die deeg kleine bolletjes van maken en dan plat drukken en dan op het bestrooide poedersuiker doen en dat dan zo in de oven,
hoop je gauw te horen,wil het woensag gaan maken,hoop gauw wat te horen,beslamma
Geplaatst door sadiye aan 06-04-2009
hmmmmmmmmmmmmmmm
Geplaatst door Amifati aan 18-07-2009
moeten de amandelen niet gebakken worden