Ghoriba’s met amandelen

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 350 gram ontvliesde amandelen
    * 1 ei
    * 250 gram poedersuiker
    * 1 citroen
    * 1 theelepel vanillesuiker
    * 1 theelepel bakpoeder
    * 1 klontje boter
    * olie

Werkwijze

Stap1

Hak de amandelen. Klop het ei in een kom met 20 gram poedersuiker tot het mengsel dikker wordt.

Borstel de citroen schoon met lauw water, droog deze af en rasp de schil. Voeg de amandelen, de geraspte citroenschil, de vanille en het bakpoeder toe aan het eimengsel. Roer goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 170 C (stand 5-6). Leg bakpapier op de bakplaat en vet het in. Bestuif het aanrecht met poedersuiker. Maak uw handen vet met wat olie, pak een kleine hoeveelheid deeg, ter grootte van een walnoot, rol tot een balletje, druk het balletje vervolgens plat op het aanrecht. Leg het schijfje op de bakplaat met de besuikerde kant boven. Ga zo door tot het deeg op is, zorg ervoor dat er tussen de balletjes een afstand van 2-3 cm is.

Zet de plaat 15-20 minuten in de oven. Haal de ghoriba’s met een spatel van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door sanida aan 28-10-2005

    is 20 gram niet te weinig voor de deeg

  2. Geplaatst door ceuta aan 29-10-2005

    zijn dit malouwza?

  3. Geplaatst door bnioukilya aan 30-10-2005

    misschien bedoelt ze 200 gram.

  4. Geplaatst door bnioukilya aan 30-10-2005

    misschien bedoelt ze 200 gram.

  5. Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005

    Ja idd 200gr, sorry typfoutje

  6. Geplaatst door asi aan 27-05-2006

    heey samyrh ik heb en vraagje doe je geen meel er bij en hoeveel olie doe je .graag antewoord a.u.b besleme ‘.

  7. Geplaatst door sarahh aan 06-10-2008

    salam whalakim,

    wil ze graag gaan proberen,maar hoeveel meel moet ik erbij doen,

    en moet ik van die deeg kleine bolletjes van maken en dan plat drukken en dan op het bestrooide poedersuiker doen en dat dan zo in de oven,

    hoop je gauw te horen,wil het woensag gaan maken,hoop gauw wat te horen,beslamma

  8. Geplaatst door sadiye aan 06-04-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmm

  9. Geplaatst door Amifati aan 18-07-2009

    moeten de amandelen niet gebakken worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.