Kaasrolletjes

2015-12-13
Beoordeel dit recept:

Kaasrolletjes, zijn heel simpel en ideaal als je snel iets wil klaarmaken voor onverwachts bezoek of meenemen naar bezoek.

Ingrediënten

  • Loempia vellen
  • - twee roomkaas naar wens ik haal de goedkoopste maar zet hier een naam tussenhaakjes als voorbeeld (Philadelphia)
  • - twee kruidenkaas naar wens zelfde verhaal hierboven (Garlain)
  • - fijngehakte peterselie
  • - fijngehakt uitje
  • - fijngehakte bieslook (mag ook droge variant)
  • - honing
  • - olie

Werkwijze

Stap1

Je pakt een loempiavel en legt deze in een ruitvorm voor je op het aanrecht. Je neemt een halve lepel roomkaas en een halve lepel kruidenkaas en dit leg je erop. Een beetje van het fijngehakt uitje en een beetje bieslook.

Stap2

Nu smeer je dit uit in het midden van het velletje.. Niet te dun en niet te dik maar het mag best rijk gevuld zijn. Dus eigenlijk overal een schepje van en uitsmeren (niet bij de puntjes anders lekt het eruit)

Stap3

De ruitvorm rol je nu op en daarna rol je deze weer opzij in een slakvorm net zoals op de foto.. Alle rolletjes tegen elkaar aan op een plaat zetten en besprenkelen met olie(niet teveel)in een voorverwarmde oven (220 max) zetten.

Stap4

Lekker Goudbruin Laten worden en als ze uit de oven zijn even af laten koelen. Vervolgens -nog warm- (knijpfles is handig) honing erop smeren/dwarrelen/gooien/bestrijken..
Niet teveel want het moet niet doordrenken ;))

Stap5

Je mag wat gebruinde sesam of amandelschijfjes ter decoratie erop doen..

Eet smakelijk ;))

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.