Kerrie soep
2016-09-17- Keuken: Nederlandse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Als je kerriesoep lekker vindt, waarom zou je het dan niet eens zelf gaan maken?
Ingrediënten
- 300 gram kalkoenfilet (kip kan ook)
- 4 plakjes halal bacon of een ander zout vlees,in stukjes
- 3 kleine aardappels, geschild en in blokjes
- 1 prei, in ringen
- Wortel, in kleine blokjes
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1,5 liter kipbouillon van 1,5 blokje
- 150 ml kokosmelk
- Een beetje zonnebloemolie om in te bakken
- 1 gekookt eitje per persoon
Werkwijze
Stap1
Bak de kalkoen/kip met het andere vlees gaar in wat zonnebloemolie. Voeg dan de aardappelblokjes, prei en wortel erbij en schep dit even om. Roer vervolgens de kerriepoeder erdoor en bak dit voor ongeveer 2 minuutjes op zacht vuur. Voeg dan de koriander en bouillon erbij en roer dit. Breng het aan de kook en laat het dan voor zo'n 13 minuutjes op zacht vuur sudderen, of tot de aardappelblokjes zacht zijn. Roer als laatste de kokosmelk erdoor, verwarm dit nog even en serveer het met een gekookte eitje heart-emoticon Eet smakelijk grin-emoticon
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
40 keer beoordeeld