Kipbriwat
2013-03-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- - 1 kleine kip of een halve ( gebruik niet alleen filet, heb je droge briwat...!)
- mengeling van kosbar (koriander) en madnous (peterselie) fijngehakt
- lepel sambal
- 1 ui fijngehakt
- vers geraspte gember
kruiden:
- paprika
- peper
- zout
Mengeling van fijn gemalen amandelen, bloemsuiker en wat kaneelpoeder.
Werkwijze
Stap1
Je gebruikt dezelfde bereidingswijze als bij een kippastilla. Kip koken, kip ontdoen van botjes.
De mengeling van amandelen, suiker en kaneel voeg ik niet toe in de saus.
Je neemt filodeeg en snijd hier lange repen uit, bestrooien met de mengeling van amandelen en hierop je kipmengsel en oprollen tot sigaren.
Bakken in olie en met een lepeltje wat warme honing over doen en wat sesamzaad..... ( heb ik gezien in een resto en was erg lekker!!)
Succes
Gemiddelde waardering
(2.9 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend