Kiptajine met aardappels en doperwten

2017-10-21
  • Opbrengst : 4 personen
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 1:30 u
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ik plaatste deze Kiptajine foto op instagram en kreeg veel vragen naar het recept. Bij deze dan maar! Ik gebruik hiervoor mijn tajine, maar je kunt dit ook gewoon in een pan maken hoor. Het lekkerst is wel om verschillende delen van een kip te gebruiken, het liefst een hele kip in stukken. Wil je nou geen bot in je tajine, gebruik dan kippendijfilet. Dat is malser en zachter dan gewone kipfilet.

Ingrediënten

  • - 1 hele kip
  • - 1 grote ui
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl gember
  • - 1/2 tl komijn
  • - Paar takjes verse peterselie en koriander
  • - 500 gr aardappels, geschild en in parten
  • Kommetje diepvriesdoperwten

Werkwijze

Stap1

Maak de kip goed schoon en snijd in stukken. Verwijder eventueel het vel. Verhit olijfolie in je tajine of pan en bak hierin de kipstukken rondom bruin.

Stap2

Rasp de ui en pers de knoflook uit. Snijd de peterselie en koriander fijn en voeg alles toe aan de kip. Doe ook de kruiden erbij. Meng goed met de kip en bak even mee op laag vuur voor 5 minuten.

Stap3

Voeg dan 500 ml kokend water toe en breng aan de kook. Doe de deksel erop en laat op laag vuur 45 minuten stoven. Draai tussentijds de kip 1 keer om.

Stap4

Voeg dan de aardappels toe en laat die in een half uur met de deksel erop gaar worden. Voeg de doperwtjes toe en laat die nog een minuut of 5 meestoven. Serveer met Marokkaans brood.

 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.