Kleurige kindertaart

2010-02-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maizena
    10 gram bakpoeder
    5 eieren
    vulling:
    banketbakkersroom
    verse slagroom /suiker /klopfix
    kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij

Werkwijze

Stap1

Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.

Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.

Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren klaar maken.

Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.

Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Reacties (2)

  1. Geplaatst door koken20 aan 25-02-2010

    wow ziet er heel vrolijk uit bedankt voor het recept

  2. Geplaatst door koken20 aan 08-11-2010

    ik wil de taart maken maar waar haal je de banketbakkersroom?kan het ook zonder dat
    alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.