Kokoskoekjes met abrikozenjam

2009-10-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Meel,
    1 zakje bakpoeder,
    1 zakje vanillesuiker,
    4 ei,
    1 glas olie,
    1 glas suiker..
    glazuur : abrikozenjam en kokosschilfers

Werkwijze

Stap1

Alle ingredienten in een kom samen mengen en de meel moet je bij doen totdat het een zachte maar, niet plakkerige deeg word. De hoeveelheid v.d. meel kan ik zo niet vertellen het is op eigen gevoel.

Daarna maak je kleine balletjes de groote van een walnoot (iets groter) dan druk je ze plat (niet te plat) op een bakplaat (die je eerst met btje boter besmeert). Bakken op een ovenstand van ongv. 130° (mijn oven brand snel aan vandaar. Totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Flink Laten afkoelen.

Dan 2 aparte kommetjes de 1 vul je met kokosschilfers en de ander vul je met abrikozenjam dan dep je ze 1 voor 1 in beide kommen dus eerst in de abrikozenjam en dan in de kokosschilfers.

De koekjes zijn lekkerder na dat je ze een dag of 3 laat staan of in een trommeltje doet. Naarmate de dagen voorbij gaan worden ze alleen maar zachter en lekkerder van smaak

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door oemabubakr aan 25-11-2009

    assalamoe aleikum warahmatoeh Allahi wabaraketoeh,Ik heb vandaag die koekjes gemaakt en ze smaken heerlijk!
    Djazaki Lah voor het recept!

  2. Geplaatst door troep aan 25-11-2009

    ik ben ze nu aan het maken

  3. Geplaatst door troep aan 25-11-2009

    ze zijn lekker ik heb de jam wel opgewarmd en beetja water erbij gedaan ik moet alleen wachten tot morgen kijken of ze zacht worden

  4. Geplaatst door maroccia aan 03-01-2010

    Graag gedaan oemabubakr

  5. Geplaatst door maroccia aan 03-01-2010

    Troep, ik weet niet of het wel goedgegaat nu je water door de jam heb gedaan??

  6. Geplaatst door troep aan 20-08-2010

    ja heerlijk ik hoorde het van een buurvrouw die maakt ze ook en die vertelde toen probeer mazhar of een beetje water toe te voegen. ze zijn heel zacht en lekker echt waar!!!

  7. Geplaatst door salha aan 25-08-2010

    deze koekjes zijn inderdaad heel erg lekker en makkelijk om te maken.
    ik maak ze elke keer als we visite hebben ( of op visite gaan.
    deze zijn inderdaad een aanrader

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.