Krakelingen en Arnhemse meisjes

2008-01-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • bladerdeeg
    suiker
    water

Werkwijze

Stap1

Bismillah!!!!!

KRAKELINGEN (20 stuks )

2 plakjes bladerdeeg laten ontdooien

kook van 6 eetlepels suiker en 6 eetlepels water een stroopje

oven voorverwarmen op 200 °

snijdt elk plakje in 10 reepjes en vorm hiervan een krakeling ( zie foto)

bestrijk deze met het stroopje en strooi er nog wat suiker overheen

bak ze in het midden van de oven ongeveer zo'n 15 min.

Arnhemse meisjes: (20 stuks)

Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg

kook ondertussen een stroopje als bij de krakelingen

Leg de 4 plakjes deeg op elkaar en rol deze uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijdt hieruit 20 ovale vormpjes van ongeveer 3x6 cm. bestrijk ze met de stroop en bestrooi ze met wat suiker . 15 min.in de oven

Voor de liefhebber van zoute en hartige koekjes, maak je verschillende vormen en bestrijk ze met wat losgeklopt ei en bestrooi ze dan met bijvoorbeeld: een beetje zout of sesamzaad of maanzaad of geraspte kaas of druk er gewoon een amandel op.

Verschillende vormen zijn o.a. kleine rondjes ( ik gebruik een dop van een waterfles) dit worden dan kleine rondjes en staan b.v.leuk met een amandel. langwerpige reepjes, kleine vierkantjes, als je die dan weer dubbelvouwt heb je ook kleine driehoekje (b.v. met kaas) lange reepjes kan je tot een spiraal vormen leuk met maanzaad of sesam

escht heel gemakkelijk en succes verzekerd!!!!!

echt supergemakkelijk en je bakt ze allemaal op dezelfde
ovenstand ( 200°) dus zo bak je verschillende variaties
tegelijk.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Samira82 aan 16-01-2008

    Leuk en makkelijk. Als je van zout houd kan je zoute vlinders maken.Doe zout op een plakje en evt geraspte kaas. Rol het van 2 kanten naar binnen toe. Dan heb je 2 rolletjes zeg maar. Snij dit in plakjes dan heb je vlindertjes 🙂
    Leuk voor bij de kippe of groentesoep 😉

  2. Geplaatst door kadilin aan 16-01-2008

    ja, die zij ook leuk om te maken, ik ken ze wel, heb er eigenlijk nooit aan gedacht die te maken . ga dat de volgende keer zeker doen. Lijkt mij dat je die vorm van die vlinders ook kan gebruiken voor de zoete versie, met een beetje suikerstroop en suiker, zoals bij de krakelingen. assalaam

  3. Geplaatst door Khadija1 aan 18-02-2008

    Wat voor stroop bedoel je???thnx

  4. Geplaatst door Khadija1 aan 18-02-2008

    en hoe ktijg je die form van de krkeling of mag je ook gewoon en anderen vorm doen ?????

  5. Geplaatst door kadilin aan 18-02-2008

    dat staat gewoon in het recept, je kookt 6 lepels water met 6 lepels suiker tot stroop. en wat die vorm betreft maak je als het ware gewoon een 8. Is echt heel gemakkelijk

  6. Geplaatst door Khadija1 aan 19-02-2008

    okeej srry daarvoor ma thnx:)

  7. Geplaatst door Khadija1 aan 19-02-2008

    ik ga het tegelijk make!! ltr ciao

  8. Geplaatst door Khadija1 aan 20-02-2008

    ik hb het gemaakt en het was heerlijk!! bedankt voor het recept meid.Oja een tip als je geen bladerdeeg hebt kun je het ook zelf maken ga maar naar deze web:http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/bladerdeeg/bladerdeeg%2520%28basisrecept%29.htm

  9. Geplaatst door Khadija1 aan 20-02-2008

    wel ff de web kopieren Ciao

  10. Geplaatst door kadilin aan 13-01-2009

    lang niet op de site geweest en zie nu pas je bericht .Bedankt . Bladerdeeg zelf maken is erf tijdrovend en moeilijk te maken. Maar alhamdoelillah wij hebben nu hier in Oujda 3 hele grote supermarkten gekregen en zij verkopen allemaal bladerdeeg in diepvries. Yippie hier in Marokko gaat de tijd ook vooruit

  11. Geplaatst door koken20 aan 06-01-2011

    ik ga ze ook make InchAllah,
    bedankt voor het recept!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.