Kweeperen jam
2006-12-20- Keuken: Tunesische
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 2 /3 stuks kweeperen
suiker
kaneel /vanille
water
Werkwijze
Stap1
Je pakt de kweeperen en snijdt die door de helft en je haalt de pitten weg.de schillen laat je zo niet schillen, dan snijdt je die in kleine stukken, en doe je in een pan met water. ongeveer de helft en laatje die kweeperen goed koken, tot je die met vork kan prakken.steeds water toevoegen tot die heel gaar is.dan doe je die door een zeef, en druk je die met een lepel tot alles door de zeef is .en dan doe je er suiker bij naar gelang.het mag best zoet zijn .dan doe je die weer terug in de pan met 1 glas water, en roer je die goed en laat je die op een zachte vuurtje indikken en de kleur, wordt bruin rood .als die ingedikt is dan kan je een halve theelepel kaneel erbij doen of 1 zakje vanilie .het is wel belangerijk dat je steeds roert anders brandt het aan en smaakt het niet meer.het is heel makkelijk. bilhane we shifa..ik hoop dat het smaakt
je kan het als jam gebruiken of zo opeten met ijs of vanille vla je kan alla kanten op.wel bewaren in de koelkast,je kan het in een jam potje doen met deksel blijft lang goed
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend