Kweeperen jam

2006-12-20
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 /3 stuks kweeperen
    suiker
    kaneel /vanille
    water

Werkwijze

Stap1

Je pakt de kweeperen en snijdt die door de helft en je haalt de pitten weg.de schillen laat je zo niet schillen, dan snijdt je die in kleine stukken, en doe je in een pan met water. ongeveer de helft en laatje die kweeperen goed koken, tot je die met vork kan prakken.steeds water toevoegen tot die heel gaar is.dan doe je die door een zeef, en druk je die met een lepel tot alles door de zeef is .en dan doe je er suiker bij naar gelang.het mag best zoet zijn .dan doe je die weer terug in de pan met 1 glas water, en roer je die goed en laat je die op een zachte vuurtje indikken en de kleur, wordt bruin rood .als die ingedikt is dan kan je een halve theelepel kaneel erbij doen of 1 zakje vanilie .het is wel belangerijk dat je steeds roert anders brandt het aan en smaakt het niet meer.het is heel makkelijk. bilhane we shifa..ik hoop dat het smaakt

je kan het als jam gebruiken of zo opeten met ijs of vanille vla je kan alla kanten op.wel bewaren in de koelkast,je kan het in een jam potje doen met deksel blijft lang goed

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.