Lamingtons

2014-08-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in AAustralië Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam!

Ingrediënten

  • - 125 gr bloem
    - 25 gr maizena
    - ¼ zakje bakpoeder (4 gr)
    - 3 eieren
    - 150 gr suiker
    - 1 vanillesuiker
    - 50 gr gesmolten roomboter
    Voor de afwerking:
    - 200 gr pure chocolade
    - 200 gr melkchocolade
    - 200 ml melk
    - 100 gr kokos
    - Half potje jam naar keuze

Werkwijze

Stap1

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe.

Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden 20-25 minuten.

Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.

Verwarm de jam met 1 el water en roer goed door. Plak steeds twee vierkantjes met jam aan elkaar (je krijgt zo langwerpige rechthoeken).

Smelt de chocolade met de melk in een pannetje met dikke bodem op laag vuur (hoeft niet au bain marie) en goed roeren. Eventueel iets verdunnen met wat olie.

Dompel hierin de cakejes en daarna in de kokos.

* Je kunt de jam ook weglaten en de kleine vierkantjes in de chocolade dompelen en dan in kokos

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.