Echt Marokkaans brood thuis maken voor traditionele gerechten en ontbijt

2018-02-07
  • Opbrengst : 15 stuks
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 2:50 u
Beoordeel dit recept:

Hoe je Marokkaans brood thuis kan maken. Heerlijk warm en de geur mmm en natuurlijk opdienen met een Marokkaanse vis of vleestajine. Ik denk dat iedereen er blij van wordt thuis 🙂

Ingrediënten

  • - 1 kg bloem ( aldi of lidl)
  • - 200 gr fijne griesmeel
  • - 500 ml karnemelk
  • - 42 verse gist of 14 gr gedroogde gist
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 theelepel suiker
  • - 100 ml olie
  • - 300 ml lauwwarm water

Werkwijze

Stap1

Doe eerst alles wat vloeibaar is in deegkom daarop de rest.
Laat 10 min kneden in kneedmachine dek af in kneedkom laat 20 min staan en laat opnieuw kneden 5 min.

Stap2

Doe deeg in ingevette kom met beetje olie ,dek af en laat op kamertemperatuur 45 min rijzen.

Stap3

Strooi beetje griesmeel op aanrecht, Stort het deeg erop deel met deegschraper in 3. Daarna haal je uit elk deel 5 bolletjes maak je handen wel beetje nat met olie is zeer plakkerig deeg.

Stap4

Rol elk bolletje in griesmeel, leg op bakpapier op bakplaat dek af laat 15 min staan en druk ze plat dikte 1cm dek af en laat 45 min rijzen.

Stap5

Verwarm oven voor op 200 gr maak paar strepen met mes of gaatje in het midden met satéstokje zodat ze niet opzwellen tijdens het bakken. Bak ze mooi goudbruin in 15 a 20 min , ik heb kleintjes gemaakt 15 stuks ,je kan ook 6 grote broden maken met deze hoeveelheid ❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.4 / 5)

2.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.