Marokkaanse dadelkoekjes

2018-01-16
Beoordeel dit recept:

Dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze Marokkaanse dadelkoekjes worden vaak gemaakt met het suikerfeest, bruiloften, Geboortefeestjes en andere gelegenheden. Ze worden op verschillende manieren geversierd.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kilo meel
  • - 250 gr. zacht roomboter
  • - 4 eetl. suiker mag meer
  • - 1 eetl. orangebloeswater
  • - 2 eet. zonnebloemolie
  • Dadelvulling:
  • - dadelpasta
  • - - 1 eet. orangebloeswater (mazar)
  • - beetje kaneel
  • - 2 eetl. Gesmolten boter
  • Verder
  • - poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Met de deegingrediënten maak je er een soepel deeg van en dan even laten rusten in de koelkast.

Stap2

Dadelvulling:

Ik koop gewoon dadelpasta lekker makkelijk. Ik meng ermee 1 eet. Mazar (orangebloeswater), een beetje kaneel en 2 eetl. Gesmolten boter.

Stap3

Als het deeg een beetje uitgerust is. Dan rol je het deeg uit. Je maakt een bolletje pasta en stopt het erin en dan met de nekhsa versieren. Marokkaanse dadelkoekjes bereiding

Stap4

Dan bakken in de oven op 160 graden. Als het goed afgekoeld is, rollen door de poedersuiker en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.