Mijn manier van Harsha

2007-04-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1.5 glas melk
    1.5 glas griesmeel
    0.5 glas zonnebloemolie
    1tl zout
    1 zake vanillesuiker
    1 tl bakpoeder
    ps: gebruik het liefs gewone normal thee glas

Werkwijze

Stap1

alles bij elkaar in een kom. met garde roeren en dan in kleine pannetje bakken. op heel laag vuur (duurt wel lang.. maar dan zijn ze heerlijk zacht en smaken naar caken)

Ik doe em ook wel eens. (als ik geen zin heb) in de pizza pan. ook dan op laagste stand. dan heb je een grote harsha

Als je een pizza pan gebruikt, moet je alle ingredienten verdubbelen. anders wordt de harsha te dun.. en als je van een lekker extra dikke harsha houdt. en je hebt genoeg eters. dan kan je em ook ver 3 dubellen. maar dan zit je zelf na 1 klein stukje echt wel vol. dus je moet wel echt eters in huis hebben haha:D

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 73
Beoordeel dit recept

73 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (32)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 08-04-2007

    ojee…. ik moet w88 tot jij online bent miss ikkie :s er zit toch altijd boter in? oh now i need you ….. mohim ga ik eerst die andere uitproberen en dan die van jou x x

  2. Geplaatst door miss ikkie aan 08-04-2007

    nou ik doe echt alleen dit er in.
    geen boter, geen eieren. wordt heerlijk i promiss. en je weet ik ben geen keukenprinses..

    ps: volgens mij heeft choumicha ofzo deze een keertje gemaakt. ik heb in ieder geval van tv..

  3. Geplaatst door sjaahida aan 08-04-2007

    oki ga ik deze inshallah strax proberen 😉

  4. Geplaatst door miss ikkie aan 08-04-2007

    zooo gaa je 2 op een dag maken
    mashallah.. wie gaat dat allemaal eten hihi.. ik maak 1 op een dag. en stuur de helft nog naar de buren anders heb ik een probleem haha blijft bij mij zo veel over:D

  5. Geplaatst door miss ikkie aan 08-04-2007

    SJAAHIDA.. Ben wel wat vergeten inderdaad sorry..

    Moet 0.5 glas olie bij… en als ik in de pizza pan doe. doe ik dubbele ingredienten zodat je niet zo’n overdreven dunne harsha krijgt. als je gewoon in kleine pannetjes doet. dan wel gewone deze hoeveelheid. inshallah ben ik niet te laat.. hoor het van je

  6. Geplaatst door sjaahida aan 08-04-2007

    je was nog niet te laat schat. ja ik vind harcha heerlijk. en je kan het best nog wel een paar dagen bewaren dus;). ik d8 al je moet toch iets hebben om het te laten plakken zegmaar hihi oja en bedoel je dan glas met oortje? je hoort het nog wel inshallah kissies

  7. Geplaatst door miss ikkie aan 08-04-2007

    neej uhm kleine limonade glas of normale marokaanse thee glas. dus niet die kleine inie minie maar de gewone. ook weer niet de overdreven grote glas.. dezelfde als die je op de achtergrond foto ziet bij die andere harsha recept zeg maar:D suc6

  8. Geplaatst door sjaahida aan 08-04-2007

    oki dan ik snappie

  9. Geplaatst door nazima aan 10-04-2007

    Hallo miss ikke welke griesmeel heb je gebruikt? De dunne of de groffe

  10. Geplaatst door miss ikkie aan 11-04-2007

    nazima, ik had toevallig alleen fijne griesmeel in huis. en dat heb ik altijd. heb het eerlijk gezegd nog nooit met grove geprobeerd.

  11. Geplaatst door sjaahida aan 12-04-2007

    nou ik ben m eindelijk aan het maken. hij zit in minj kleinste pannetje op een heel laag vuurtje. je hoort strax dus inshallah hoe ie is geworden. kussies sjaahida

  12. Geplaatst door miss ikkie aan 06-05-2007

    hoe zijn ze geworden sjaahida?

  13. Geplaatst door 00kok00 aan 10-05-2007

    salaam

    lijkt me erg lekker!
    ik ga het nu proberen.
    ik hoop dat ze goed lukken..

  14. Geplaatst door sjaahida aan 18-05-2007

    salaam sorry voor de late reaktie schat. hij was gelukt. het is idd net cake heel luchtig thanx voor het recept

  15. Geplaatst door misstazaghine aan 05-06-2007

    ik heb dit een keer gemaakt met precies de hoeveelheden maar het werd te waterig.Waar ligt dit aan, denk je?

  16. Geplaatst door Samira82 aan 07-06-2007

    bij mij duurde het wel heel lang voordat het niet meer té zacht was..
    Heeft iemand dit al eens in de oven gemaakt ? Met deze ingredienten.

    Hoe lang hebben jullie deze op het vuur gelaten ?

  17. Geplaatst door Samira82 aan 13-06-2007

    Ik heb het vandaag in de oven gemaakt en het was echt lekker. Als een smeuig cakegebak dat ze hier bij de bakker hebben. Echt lekker makkelijk en kan absoluut niet mislukken. De Harsha krijgt in de oven een mooi kleurtje zonder bruine of zwarte plekken zoals in de pan.

  18. Geplaatst door kauthar aan 03-12-2007

    en hoeft niet om te keren????? en in de oven ook op het laagste vuurtje doen???

  19. Geplaatst door najelm aan 16-10-2008

    lijkt mij heerlijkt zal het inshaalh vanavond proberen

  20. Geplaatst door jip aan 11-11-2008

    bij mij is hij ook heel waterig geworden hoe kan dat? is dit wel het goeie recept..:)

  21. Geplaatst door jip aan 11-11-2008

    miss ikkie,
    ik had een vraag: moet er 0,5 glas zonnebloem olie of 1 hele glas??
    Want je zei toch tegen sjaahida dat er 1 glas zonnebloemolie in moet…..

    Wil je a.u.b een antwoord geven…

  22. Geplaatst door kiki1234 aan 13-12-2008

    ik heb het geprobeerd en echt HHEeerlijjkkk:D

  23. Geplaatst door sadiye aan 13-12-2008

    moet er fijne of groffe griesmeel erin?

  24. Geplaatst door sadiye aan 13-12-2008

    ik zie het al fijne griesmeel ik ga hem vandaag maken 😀

  25. Geplaatst door sadiye aan 13-12-2008

    moet hier geen suiker in?

  26. Geplaatst door sadiye aan 13-12-2008

    ik heb hem gemaakt maar hij is heel erg vettig ik heb hem maar weggegooid 🙁

  27. Geplaatst door youssra2 aan 05-02-2009

    moet je het pan eerst olie besmeren en dan het mengsel in doen?

  28. Geplaatst door nahnah aan 13-02-2009

    1 glas gesmplten roomboter is ook lekker erin dan wordt het lekker zacht en reumig

  29. Geplaatst door sjaahida aan 15-02-2009

    Salaam dames ik zal even names miss Ikkie reageren.

    Als de harcha te vettig was , heb je teveel olie gebruikt.
    Het glas wat je moet gebruiken is een klein ( marokkaans) theeglas , dus geen mok of iets dergelijks.
    Er zit vanillesuiker in maar als je van zoet houdt kan je er een schapje suiker in doen.
    IN de pan hoeft verder geen olie.
    Gebruik dan wel een pan met anti-aanbaklaag anders denk ik niet dat je m eruit krijgt 😛

    Veel succes dames

  30. Geplaatst door oemchaimaa aan 09-09-2009

    Salam alekom wrwb

    Heb het gisteren gemaakt heb dubbel recept gedaan en in de overn was echt erg lekker, hij was alhemdoulilah goed gelukt.

  31. Geplaatst door Bent_Al_Maghreb aan 12-03-2010

    Dit recept is gezoet met suiker inderdaad heel lekker. Als je een ei toevoegt maakt deze het nóg iets lekkerder. Als ik het nog zoeter wil hebben doe ik er soms siroop op, net als bij een Hollandse pannenkoek. Geweldig 😮

    Je kunt de suiker ook vervangen door extra zout toe te voegen, dan heb je een gezouten i.p.v. zoete harsha. Dat vind ik zelf ook heel lekker.

  32. Geplaatst door asma_elh aan 12-08-2010

    salaam,
    moet er een deksel op of niet.
    en moet je me omdraaien ik ben em nu aan het maken dus het is nog afwachten hoe die word.
    inshallah zullen we ervan smullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.