Mini cakes

2015-01-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 250 g bloem
    - 1 el bakpoeder
    - 5 eieren
    - klont boter
    - 250 g fijne kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 snuifje zout

Werkwijze

Stap1

Verwarm de over voor op 180°.

- Smelt de boter au bain marie en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe.

- Klop er vervolgens 4 eierdooiers en één heel ei aan toe (klopt beter). De overige eiwitten stijf kloppen.

- Klop het mengsel tot het licht geel wordt.

- Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).

- Schep het deeg in mini-vormpjes (2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.

- Prik ter controle in het midden van de cakes, als deze proper blijft is het gebakje klaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.