Mini Quiches met zalm

2013-11-18
  • Opbrengst : 10 stuks
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Deze mini quiches zijn zo heerlijk. Ze zijn ideaal voor de ramadan. Ook als ze koud zijn, zijn heerlijk van smaak. Je kan ook kipfilet gebruiken ipv zalm.

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Ingrediënten

  • - Bladerdeeg
  • - 1 blikje zalm
  • - 2 eieren
  • - 60 gr roomkaas
  • - 100 ml room
  • - 2 eetlepels geraspte kaas
  • - Fijngehakte peterselie
  • - Beetje zout ( zalm is al zoutig)
  • - Peper

Werkwijze

Stap1

Dit alles mengen en een half uurtje laten staan. Je muffinvorm met bladerdeeg bedekken, zonder in te vetten en elk vormpje met een volle eetlepel vullen. Bestrooien met wat geraspte kaas en 30 min op 200 graden bakken, middelste richel. Succes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.