Pizzarollen

2008-03-10
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 12m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Pizzarollen – Met de vulling van deze opgerolde pizzabroodjes kun je natuurlijk eindeloos variëren.

Ingrediënten

  • Het recept voor 8 stuks.
    40g verse gist
    4dl lauwe water
    2eetl olie
    1tl zout
    600g tarwebloem
    200g gehakt
    1/2 rood en 1/2 groene paprika samen 200g
    2 teentjes knoflook
    200g zachte kruidenkaas peper
    3tl oregano
    1/2tl paprikapoeder

Werkwijze

Stap1

De bereiding de gist in een beslagkom doen met het water glad roeren dan de olie, zout en bloem toevoegen en alles tot een soepele deeg kneden dan 30 minuten laten rijzen, in tussen het gehakt samen met de knoflook, paprika poeder een beetje zout gaar bakken, de paprika heel klein snijden het gehakt uit de koekenpan halen en laten af koelen de paprika er bij doen oregano een beetje peper en de kaas samen mengen.

Stap2

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals ff kneden in 8 stukken verdelen en dan elke stuk uitrollen tot een plak van 18 bij 18 cm de vulling er overheen oprollen met de naad naar binnen op de bakpapier leggen en de randen een beetje dichtvouwen zo dat de kaas niet uit kan lopen de oven verwarmen en de pizzatjes nog 15 minuten laten rijzen daarna de pizzarollen in de oven ongeveer 12 minuten bakken.

Stap3

Je moet wel het gehakt ff proeven of er genoeg zout in zit voor dat je het over het deeg verdeelt.

Lekker met ijsberg, komkommer salade.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Reactie (1)

  1. Geplaatst door koken20 aan 10-01-2010

    lekker,bedankt voor het recept:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.