Quiche met witlof, prei, gorgonzola

2007-02-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 strukjes witlof
    2 dunne preitjes
    4 eieren
    1/4 l slagroom
    100g gorgonzola
    peper
    20g boter
    250g croissantdeeg

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor 200`C.Snijd het lof in dunne ringen.Doe hetzelfde met de prei.

Klop de eieren door de slagroom.

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en schep die door het ei-roommengsel.

Roer er ten slotte een beetje versgemalen peper door.Smeer een ronde vorm met een diameter van 22-24 cm dun in met boter.

Bekleed de bodem en de vorm met croissantdeeg en druk de naden goed tegen elkaar aan.

Bak de lof en prei in een beetje boter enkele minuten in een koekpan op een matige hittebron.

Verdeel de lof en prei over de deegbedom.Giet het ei-roommengsel erover en bak deze c 45 minuten gaar en goudbruin

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door elviarr aan 14-02-2007

    is wel vegetarisch

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.