Recept mini batbot gevuld met groenten en tonijn

2014-09-26
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Recept voor mini Batbot gevuld met groenten en tonijn. Je kan eigenlijk elk soort vulling gebruiken die je zelf lekker vindt. Hier nog mijn recept.

Ingrediënten

  • Deeg :
  • - 250 gram bloem
  • - 100 gram fijne smida (griesmeel)
  • - 1/4/ tl zout
  • - 1 eetlepel verse gist
  • - 1 groot glas lauw water
  • - smida om het deeg mee uit te rollen.
  • Vulling:
  • - 1 fijngesneden uitje
  • - 1 blikje met verschillende groenten ( die je ook voor een koude pastasalade gerbuikt)
  • - 3 augurken in plakjes gesneden
  • - paar olijven in plakjes gesneden
  • - 3 eetlepels mayonaise
  • - 1 lepeltje sambal
  • - zout en peper
  • - scheutje olijfolie
  • - 2 blikjes tonijn ( uitgelekt)

Werkwijze

Stap1

Bereiding deeg:

Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Laat het even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met smida ( griesmeel).

Dan met een deegroller het deeg plat maken. tot een dunne lap . Niet te dun. en bestrooi regelmatig met griesmeel.

Pak een glas en draai er cirkels uit. leg ze op een bakplaat om te rijzen.

Als ze gerezen zijn dan bak je ze af in een zware maqla (koekenpan zo een Marokkaanse) of in een pizzapan. Dit op een zacht of middelmatig vuurtje. als ze opbollen dan omdraaien.

Als ze gaar zijn en afgekoeld dan kun je ze opensnijden. En vullen met wat je ze wilt . Ik had deze keer met tonijn en groenten.

Bereiding vulling:

Bovenstaande vullingsingrediënten goed mengen en dan kun je beginnen met vullen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Ummmooierd aan 04-04-2016

    Salamu allaykum, hoelang moeten ze rijzen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.