Maakouda

2009-08-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 4 aardappelen in blokjes gesneden
    - 2 eieren
    - 2 el gehakte peterselie en koriander
    - 3 knoflookteentjes
    - 1 el komijn
    - 1\4 tl kurkuma (koenjit)
    - zout en peper
    - beetje bloem

Werkwijze

Stap1

Was de aardappelblokjes en kook ze gaar in zout water.
Maak puree van de gekookte aardappels met een vork of een stamper.

Doe de puree in een slakom, voeg er een ei.peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe.Strooi er zout en peper over en meng alles goed doorelkaar.

Maak balletjes van de puree en maak ze met je vingers plat als koekjes.

Dompel ze een voor een in onder in de kom met daarin een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel.

Schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de Maakoudas af.

Frituur de Maakoudas aan beide kanten goudgeel.

Eetsmakelijk!!

Als je van pittig houd doe dan er het pepertjes erbij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door saartje2009 aan 03-08-2009

    Hopelijk vinden julie het lekker.

  2. Geplaatst door sadiye aan 03-08-2009

    hhmmm

  3. Geplaatst door sadiye aan 03-08-2009

    ik had dit een x gemaakt maar de aardappelen waren helemaal in de olie gekomen wat heb ik verkeerd gedaan denk jij ik durf het niet meer te maken 🙁

  4. Geplaatst door saartje2009 aan 04-08-2009

    Ik heb dit een week geleden gemaakt bij mij waren ze echt gelukt probeer dit nog eens een keer en laat dat me horen oke

    Groetjes

  5. Geplaatst door gerda aan 04-08-2009

    ziet er lekker uit

    sadiye het kan liggen aan de soort aardappelen die je gebruikt misschien vastkokende gebruiken of minder ei

  6. Geplaatst door saartje2009 aan 05-08-2009

    Slim van je gerda ik zou echt niet kunnen weten wat er fout was.thanx!

    Groetjes!

  7. Geplaatst door sadiye aan 05-08-2009

    dankjewel gerda ik zal idd andere aardappelen proberen ik had witte aardappelen gebruikt.

  8. Geplaatst door missroma aan 15-09-2009

    Haha witte aardappels, alle aardappels zijn wit, behalve zoete aardappels. Wat je kan/moet doen is, als je er balletjes van maakt het lucht eruit halen door ze heel fijn te kneden. En dan plat maken. Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren verukkelijk! Dank je Saartje2009 voor het recept.

  9. Geplaatst door Oummaryam aan 23-09-2009

    sadiya misschien was het mengsel te slap doordat je misschien teveel ei hebt gebruikt???

  10. Geplaatst door Oummaryam aan 23-09-2009

    ik heb er ook klein gesneden groene olijven bij gedaan en heel klein gesneden rode paprika, echt lekker als je er gebakken vis bij serveerd.

  11. Geplaatst door saartje2009 aan 23-09-2009

    Hmm dat lijkt me ook heel lekker en graag gedn hoor missroma

    Groetjes

  12. Geplaatst door selwa29 aan 30-12-2010

    hallo. ik heb ze ook gemaakt met stukjes rode en groene paprika het was echt heel lekker. en dat vonden de kindjes ook. groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.