Salade

2005-11-23
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 krop sla
    1 groene paprika
    3 aardappelen
    2 eieren
    6 tomaten
    1 blikje tonijn
    1/2 blikje ansjovis
    ca. 15 groene of zwarte olijven
    1 theelepel Franse mosterd
    4 eetlepel olijfolie
    3 eetlepels azijn
    zout en peper

Werkwijze

Stap1

  1. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in blokjes
  2. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in vier partjes
  3. Maak de sla schoon en leg deze in stukjes op een grote platte schaal
  4. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes
  5. Was de tomaten en snij deze in partjes
  6. Verdeel de tonijn in kleine stukjes
  7. Drapeer alles gelijkmatig over de sla
  8. Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door of meng het in een dressingshaker.
  9. Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe
  10. Serveren met stokbrood

Variaties:

  • Vervang de aardappelen door witte bonen, rijst of couscous
  • Vervang de mosterddressing door een yoghurtdressing

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Nassira078 aan 16-07-2006

    lijkt me echt lekker..
    ik ga het zeker uitproberen..

    chokran!

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (1)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.