Tiramisu speculoos

2013-10-22
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Ingrediënten

  • - 125 g -Lotus- speculoos koekjes gemalen
    - 500 g mascarpone
    - 1 kopje espresso als je dat lekker vind of chocomel
    - 4 eidooiers
    - 2 eiwit
    - 100 g poedersuiker
    - cacaopoeder of Lotus Speculoos kruimels

Werkwijze

Stap1

Splits de eieren en hou het eiwit van 2 eieren apart.

Meng vervolgens met een mixer de 4 eidooiers, de poedersuiker tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.

Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel .

Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. speculoos kruimel mengen met een half kopje espresso .

Doe 1 eetlepel gemalen speculoos in de bodem .

Bedek de gemalen speculoos met een laag mascarponecrème .

Hierop komt dan weer een laag gemalen speculooskoekjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer .strooi er cacao op het eind en decoreer met wat witte chocola.

Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

  • Vegetarische pizza met paprika's en mozzarella

    Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.