Turkse linzensoep oftewel mercimek çorbas

2014-09-21
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Turkse linzensoep, ook wel ‘mercimek corbasi’ genoemd. Een heerlijke en simpele soep met rode linzen. Het wordt veel gegeten in de Arabische, Joodse, Assyrische en Turkse keuken. Er kunnen zowel kleine, rode linzen gebruikt worden, als de grotere bruine.

 

Ingrediënten

  • - 1 grote aardappel in blokjes
  • - 1 fijngesneden ui
  • - 1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel)
  • - zout en peper naar smaak
  • - 1 bouillonblokje
  • - 2 eetlepels tomatenpuree
  • - 1 kom rode linzen
  • - beetje olie

Werkwijze

Stap1

Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzondering van de rode linzen. Bak dit even goed samen.

Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd. 

Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.