Visstoofschotel

2007-02-26
  • Porties : 5 a 6
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr mosselen
    ong 350 gr zwaardvis ( of een andere stevige witte vis) in blokjes gesneden
    350 gr inktvis
    een stuk of 25 grote rauwe garnalen
    een blik ontvelde tomaten
    en drie grote tomaten
    drie a vier grote uien en heel veel knoflook 5 a 6 teentjes
    een geroosterde paprika
    scherpe paprikapoeder
    chilipoeder
    ( ev nog andere kruiden naar smaak)
    zout
    olijfolie
    koriander en peterselie
    een envelopje echte saffraan (dus niet die spaanse goedkope kleurstoftroep) hihi

Werkwijze

Stap1

doe de fijngesneden uien met de olijfolie en de knoflook in de pan lat dit op laag vuur ong 15 a 20 min zacht worden

doe dan de tomaten (ontveld en fijngesneden) erbij en de tomaten uit blik knijp ik uit zodat de meeste pitjes en het meeste vocht weg is dat erbij het dikke sap wat in het blik zit gooi ik er wel bij

dan voeg ik kruiden toe, de bosjes fijngehakte koriander en fijngehakte peterselie en de geroosterde paprika

dit laat je nog een half uur 45 min stoven

dan voeg je de vissoorten erbij en dan laat je dit nog een half uur op laag vuur stoven tot de vis gaar is en de mosselen open zijn

lekker met friet sla en marokkaans brood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door amfirdaus aan 07-05-2009

    nou, als een onervaren niet koker, ziet het er niet makkelijk uit, maar ik ga het proberen. want ben echt een vis mens

  2. Geplaatst door sjaahida aan 25-08-2010

    Sorry voor de late reactie, maar het is echt heel gemakkelijk 🙂
    Het lijkt meer werk dan dat het is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.