Vruchten beertjes

2005-10-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 35 g custard
    - 35 g suiker
    - 450 ml melk
    Voor de garnering:
    - 1 abrikoos
    - 125 g frambozen
    - 1 witte druif

Werkwijze

Stap1

Roer de suiker door de custard. Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de rest van de melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het nog 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Spoel een glazen schaal en 2 eierdopjes uit met koud water en doe de pudding hierin. Zet deze pudding gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Haal de pudding uit de koelkast en leg een diep bord omgekeerd op de schaal, draai nu de schaal op zijn kop (bord goed tegen de schaal drukken; vraag of iemand je hierbij helpt). Draai nu de eierdopjes om op de rand van het bord zodat je de oren van de beer kan vormen. Je pudding is nu klaar om te versieren.

Was de abrikoos, laat deze goed uitlekken, haal de pit eruit, snijd deze in vier delen en gebruik hem als ‘binnenkant’ van de oren en als ‘wenkbrauwen’.Vorm van de frambozen het gezicht van de beer. Was de druif en leg deze als ‘tong’ onderaan de mond van de beer. 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005

    je hebt echt leuke kinderrecepten, jammer dat mijn Adam nog zo klein is 🙁

  2. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    ja, ik maakte vroeger heel wat in de keuken samen met mijn zusje, zij vond het geweldig…nu wachten tot aymen wat ouder wordt dan kunnen we samen heel wat klieren in de keuke…

  3. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    leuk k ga een keer maken

  4. Geplaatst door Miloeda aan 06-12-2008

    Wat is custard?

  5. Geplaatst door Miloeda aan 06-12-2008

    Snel antwoorden.

  6. Geplaatst door koken20 aan 29-08-2009

    echt leuk hoor,
    ziet er mooi uit

  7. Geplaatst door hananne aan 27-09-2009

    je moet gewoon naar de supermarkt gaan en het aan de medewerkers vragen en dan heb e het andwoord miloeda

  8. Geplaatst door lekkerkoekje aan 04-11-2009

    custard zit bij de bakmixen je weet wel bij digros zijn ze heel goedkoop iets van 70 c dacht ik

  9. Geplaatst door koken20 aan 07-01-2010

    custard is een soort van pudding als je het openmaakt is het wit als het nat word word het geel,het smaakt zoet

  10. Geplaatst door tila_marokkina aan 24-12-2010

    leuk, ga ik proberen, mijn schoonzus gaat binnenkort bevallen, dan kan je dit leuk op tafel leggen

  11. Geplaatst door saartje2009 aan 26-08-2011

    Je bnt een schat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.