Worstenbroodjes (mini)

2005-10-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak bladerdeeg
    - 1 pot mimi knakwordstjes (bij de slager of turk)
    - 1 pot kan en klare satésaus
    - 1 eigeel / eidooier om mee te bestrijken.

Werkwijze

Stap1

Laat de bladerdeeg ontdooien, snij de bladerdeeg door midden (als je grote wil maken laat ze dan heel).

Smeer met een lepeltje een beetje satésaus over de bladerdeeg (als je er niet van houdt kan je het ook weglaten.

Leg er een knakworstje op, rol de bladerdeeg op.

Druk met de vork de randjes dicht. Werk ze allemaal af en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Bestrijk de broodje, smet het eigeel, en laat ze in een voorverwarmde oven op 220 graden mooi goudbruin worden.

En klaar is kees.

Je kan ook verse sousis gebruiken, als je niet van die knakworstjes houdt. Bak de sousis wel even in een koekenpan voordat je ze in het bladerdeeg rolt, laat dan ook de satésaus achterwege.

Lekkere snack

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.9 / 5)

4.9 5 42
Beoordeel dit recept

42 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (24)

  1. Geplaatst door Goegie* aan 18-10-2005

    Aaaaaaaaaaaaaaaaah jij wil niet weten hoe lang ik hier al naar op zoek ben, mijn man gaat hier speciaal een feestje voor geven als hij dit hoort! hihihi

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ik iwl het recept er op zetten maar ik krijg:fout op de pagina.
    kan 1 van de beheerders hier naar kijken?

  3. Geplaatst door saadia29 aan 18-10-2005

    Wat voor worst gaat erin?

  4. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    Ben benieuwd naar recept, lijkt me erg lekker!

  5. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    hemaworst:moe:

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    je kan verse soussie gebruiken (eerst bakken in een koekepan) of knakworstje suit blik (dieje bij de slager/turk kan halen) Ik hoop dat ik vanavodn wel het recept erop kanzetten

  7. Geplaatst door Marisah aan 18-10-2005

    ik haal meestal een blik knakworstjes bij de Turkse slager en gebruik bladerdeeg, heel makkelijk..

  8. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ja dat heb ik hierbovenook gedaan. maar met verse soussi eis het ook heerlijk (vooral diegen de niet van die gerookte knakworstjes houden)

  9. Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005

    lekker zeg, inscha Allah maak hem ook binnen kort.

    Groetjes

  10. Geplaatst door tatouania25 aan 18-10-2005

    ziet er lekker uit vooral voor de kinderen denk ik een ideaal hapje

  11. Geplaatst door neshwaha aan 19-10-2005

    verse soussi? Kan je swassa nu ook in worstvorm verkrijgen 😀

  12. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2005

    :):)

  13. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Ik dacht ook dat ze het over mij had:moe:

  14. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-10-2005

    grapjas :moe:

  15. Geplaatst door Amattallah aan 23-10-2005

    Ik heb dit recept fisteren gemaakt, en het was heerlijk, is ook lekker voor feestje of alsje zusters op bezoek krijgt en je hebt geen zin om wat grooots te maken, en maak je gewoon hapjes.

  16. Geplaatst door miss france aan 27-10-2005

    ik heb het ook gisteren gemaakt met verse soussi (mergez) was echt lekker!!!

  17. Geplaatst door bnioukilya aan 27-10-2005

    wat voor bladerdeeg gebruik je? ik ken maar 1 soort en die is heel dun. Dus, die kan je niet plat drukken met een vork.

  18. Geplaatst door sihamkleuter aan 28-10-2005

    gewone bladerdeeg van bijv koopmans (je kan ze vinden in de vriezer in de supermarkt.
    Met platdrukkenmet de vorl, bedoel ik de uiteinde (zie foto)

  19. Geplaatst door kattar aan 07-10-2006

    even een vraagje, ik wil ze ook gaan maken maar wat bedoel je met rollen, en moet ik de bladerdeeg schuin snijden of gewoon net als een rechthoek.

  20. Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2006

    Ikbedoelmet rollen. dus met het wortsje rollen. Dus niet dichtvouwen, maar oprolen. maar je kan het ook dichtvouwen. Je moetd ebladerdeeg recht snijden. maar do emaar wat je zelf lekker/leuk vind.

  21. Geplaatst door kattar aan 08-10-2006

    maar dan moet ik de worstjes dus klein snijden want anders komen ze er van de zijkant uit toch.

  22. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2006

    De verse worst (soussis) moet jeinderdaad klein snijden. Maar de knakworstjes kan je in mini formaat bij de turk kopen. heeft de turk ze niet, dan kan je ook die worstjes op gewenst formaat snijden

  23. Geplaatst door Djawhar aan 16-10-2006

    ik ga ze NU maken!!

  24. Geplaatst door xchidax aan 27-07-2008

    hhahahah hema worst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.