Zeebaars in de oven

2014-09-20
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 2 personen:
    - 1 grote zeebaars
    - 3 grote aardappels, geschild en in schijfjes
    - 1 grote winterwortel, geschild en in plakjes
    - 1 rode puntpaprika, in ringetjes
    - Wat groene knoflookolijven
    - 1.5 tl Zout 
    - 1.5 tl Zwarte peper
    - 1.5 tl Paprikapoeder
    - 1.5 tl Komijn
    - 2 teentjes knoflook uitgeperst (of 1 tl knoflookpoeder)
    - Vers gesneden platte peterselie
    - 1 citroen
    - Olijfolie

Werkwijze

Stap1

Maak de vis goed schoon aan binnen- en buitenkant, maar laat de graten zitten. Zorg dat aan de buitenzijde alle schubben eraf zijn, ook al heeft de visboer het schoongemaakt (voel met je handen of ergens nog wat zit). Maak aan boven en onderzijde inkepingen met een groot mes.

Meng 2 el olijfolie met de helft van alle kruiden en het sap van een halve citroen. Marineer hier de vis in voor zolang je wilt (of kunt). 

Kook ondertussen de aardappel- en wortelschijfjes voor in water, zodra het water aan de kook is, 3 minuten laten koken en dan afgieten. Meng 2 el olijfolie met de rest van de kruiden en voeg toe aan de aardappel- en wortelschijfjes. Paprikaringen en olijven erbij en goed door elkaar husselen. 

Doe in een braadslede en leg de vis ertussen. 

Zet de braadslede dan ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 220 graden. 

Serveer op een groot bord, lekker met Marokkaans brood en een salade.

 

* Je kunt ook een dorade nemen in plaats van een zeebaars.

* Voor wat saus kun je bij de groenten 1 geschilde en fijngesneden vleestomaat voegen.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.3 / 5)

2.3 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.