Amlou – extra ingrediënten

2015-05-25
  • Opbrengst : ongeveer 1kg
  • Porties : veel
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 60m

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Mijn versie van amlou bestaat uit meer ingrediënten.

Ingrediënten

  • 250g Amandelen
  • 250g sesam
  • 250g lijnzaad
  • 1 tl venkel
  • 2 theeglazen arganolie (of olijfolie)
  • 500g honing

Werkwijze

Stap1

Amandelen, sesam en lijnzaad roosteren.

Stap2

Amandelen, sesam, lijnzaad en venkel in de keukenmachine fijn malen. Daarna goed mengen met elkaar.

Stap3

Voeg argan(olijf)olie en honing aan de rest, goed mengen tot dat het een soort past wordt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

    Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

  • Ensaimadas - Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes

    Ensaimadas – Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes -video

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

  2. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *