Bachkito

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 800 gram boter
    * 500 gram griessuiker
    * 1 kilogram meel
    * 12 eieren (gescheiden eiwitten en eierdooiers)
    * 1 eetlepel citroensap
    * 500 gram gemalen amandelen (amandelspijs)
    * 2 zakjes droge gist
    * Jam naar keuze
    * 100 gram griessuiker

Werkwijze

Stap1

Meng de boter met de griessuiker. Voeg de eierdooiers, citroensap en gist toe. Voeg daar steeds een beetje voor beetje meel toe en meng het geheel tot een deeg.

Maak van het deeg kleine balletjes. Meng een beetje van de eiwitten met de gemalen amandelen, zodat de amandelen aan elkaar vast blijven plakken. Maak een kleine kuil in het midden van de balletjes en stop daar een beetje van het amandelmengsel. Zet de koekjes in de oven tot ze goudbruin worden en laat ze daarna afkoelen.

Meng de jam met de griessuiker op een laag vuur en giet het in de kuiltjes van de balletjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 28-10-2005

    je hebt wel mooie recepten hoor

  2. Geplaatst door sofia aan 29-10-2005

    hoi Samyrah
    wat is griessuiker
    en er staat amandelen en tussen 2 haakjes amandelspijs moet het allebij
    zien er lekker uit

  3. Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005

    Het originele recept is met gewone gemalen amandelen, maar mijn vriendin heeft amandelspijs gebruikt en dat kwam lekkerder.
    Griessuiker is gewone witte suiker.

  4. Geplaatst door 311276 aan 30-11-2005

    ik heb deze koekjes gemaakt, maar voordat ze de oven ingingen waren ze hoog en toen ze eruit kwamen waren ze zo plat als een dubbeltje. Weet iemand hoe dit komt?

  5. Geplaatst door 311276 aan 28-12-2005

    Waarom heb ik nog steeds geen antwoord gekregen op mijn vraag? Please antwoord mij snel.

  6. Geplaatst door elmira01 aan 09-01-2006

    is 800 gram boter niet een beetje veel?

  7. Geplaatst door 311276 aan 18-01-2006

    denk je dat het daar aan ligt? Zo ja hoeveel moet ik dan gebruiken?

  8. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-01-2006

    Salaam,
    Samyrah zegt dat griessuiker witte suiker is, maar dat klopt niet!
    Griessuiker is donkere suiker.

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-01-2006

    Wacht even, ik neem mijn woorden terug.
    Ik ken alleen bruine griessuiker, maar ik heb het even opgezocht via het internet en er bestaat ook witte griessuiker, maar in de winkels is het bijna niet te krijgen.
    Misschien wel in reformzaken.
    Sorry, Samyraah!

  10. Geplaatst door hannan aan 26-03-2006

    hoi.ik wil die koekjes ook gaan maken.Maar is het erg als ik het aantal van ingriedienten door de helf doe?

  11. Geplaatst door assia7 aan 05-03-2010

    hooii, dit zijn best lekkere recepten hoor..!!!
    ( laye3tik seha )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.