Hoe bereid je Couscous

2005-10-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 450 gram couscous uit een pak
    4 el boter of smen (ranzige boter)
    1 tl gemberpoeder (djahe)
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    1 tl gemalen koriander (ketoembar)
    1 tl chilipoeder
    2 tl zout
    1 lit. water voor het zwellen van de couscous
    1 - 1½ lit. water voor het stomen van de couscous

Werkwijze

Stap1

Maak 1 lit. water met 2 tl zout lauwwarm op een vuur. Maak een bakplaat uit de oven schoon, droog deze af en verspreid de couscous over de bakplaat. Sprenkel met de vingers lauwwarm water over de couscous. Ga met de vingers door de couscous zodat de korrels losraken, nat worden en beginnen te zwellen.

Wacht dan 15 min.

Herhaal dit nog 2 keer (in totaal dus 3 keer) totdat de couscous goed gezwollen is (niet al het water hoeft gebruikt te worden). Schep dan de couscous over in de binnenpan van een stoompan.

Breng in de buitenpan 1 - 1½ liter water met de gemberpoeder, komijn, koriander en chilipoeder aan de kook.

Hang de binnenpan met de couscous erboven en stoom de couscous 30 min. (het vuur kan lager, maar het water in de buitenpan moet wel blijven koken).

Haal de binnenpan met de couscous eruit.

Snijd de boter of smen in kleine klontjes en werk die met een houten lepel door de couscous.

Hang dan de binnenpan weer boven het kokende water en stoom nog 15 min. Ga af en toe met een vork door de couscous om de massa wat los te werken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door maffiagirl aan 29-10-2006

    ik ga het vandaag proberen en hoop dta het lekker smaakt 😉

  2. Geplaatst door soumyaa aan 17-03-2008

    heb er gelijk trek in 🙂

  3. Geplaatst door wafae_gril aan 11-10-2008

    ik vind couscous altijd lekker

  4. Geplaatst door Annelies aan 31-05-2017

    Kan ik de couscous ook zo maken om het te eten als dessert met honing ofzo?? En normaal doe ik er ook olie bij, maar dit moet in dit recept dus niet??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.