Kaasuibroodjes

2007-02-25
  • Porties : 12 stuks
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Half pak witbroodmix (250 gr dus)
    2 el olijfolie
    150 ml warm water
    Halve ui
    100 gr geraspte kaas
    Snufje zwarte peper
    Snufje knoflookpoeder
    Snufje paprikapoeder
    Decoratie:
    1 eidooier
    Scheutje melk
    Sesamzaadjes

Werkwijze

Stap1

Meng de broodmix met de olijfolie en voeg water toe tot je een deeg krijgt. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg en laat het afgedekt een half uurtje rijzen. Rol het dan uit op een met bloem bestoven aanrecht en bestrooi met de gesnipperde ui, kaas en kruiden. Rol het op en laat de rol afgedekt nog een kwariertje rijzen.

Snijd dan in plakjes van 1 a 1, 5 cm en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met het ei-melkmengsel en bestrooi met sesamzaadjes.

Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 220 graden (15-20 minuten denk ik).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door najou aan 26-02-2007

    goed gedaan weer

  2. Geplaatst door sara6 aan 26-02-2007

    mmm lekker wat ook een extra heerlijke smaak geeft..is een beetje italiaanse kruiden erbij niet te veel anders overheerst de smaak

  3. Geplaatst door Ilhame aan 14-06-2007

    Hoi Ellouisa,

    Zou je ipv broodmix ook gewone bloem met gist kunnen gebruiken? voor de rest ziet het er lekker uit 🙂

  4. Geplaatst door oumhayat aan 03-12-2008

    waar heb je de etagiere gekocht? ik zoek zolang zo’n schaal model.

  5. Geplaatst door Hajaar aan 27-02-2009

    Jaah!Dit is echt iets voor mij om uit te proberen.. Ik zal morgen eraan beginnen…JE hebt al eerder fantastische recepten geschreven. BEdankt meid!!!

  6. Geplaatst door BintoeAdam aan 27-02-2010

    Je hebt etagaires bij de xenos;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.