Citroencake

2005-11-14
  • Porties : 12-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 180 gram zachte boter.
    190 gram suiker
    240 gram zelfrijzend bakmeel
    1 theelepel bakpoeder
    3 losgekopte eieren
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels geraspte citroenschil
    Benodigheden:
    Elektrische mixer. (met de hand kan ook, maar dit gaat sneler)
    Bakvorm van 18 cm, ik heb er een van 22cm gebruikt.
    Bakpapier.

Werkwijze

Stap1

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop de boter samen met de suiker met een elektrische mixer romig.
  • Voeg beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe, wacht met toevoegen tot het ei door de boter is opgenomen.
  • doe nu de citroenrasp en sap bij de boter.
  • Zeef het meel en de bakpoeder en klop deze door de boter heen.

  1. Bedekde bodem van de cake-springvorm met bakpapier.
  2. Schep met een lepel het beslag in de vorm en smeer het glad en gelijkmatig in de vorm.
  3. Laat de cake in ongeveer 40 miuten gaar worden.(kan langer, of korter..)
  4. Bestrooi de cake met poedersuiker.

Dit kan niet mis gaan, hij is zo lekker en makkelijk…

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (39)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 14-11-2005

    moet je hele vorm met bakpapier bekleden? dan blijft de vorm toch niet mooi rond, want je krijgt er deukjes in of zo

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 14-11-2005

    Ik ode altijd met cakes de bodemmet bakpapier, zo mislukt het nooit, en ze worden gewoon rond.

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-11-2005

    Nee, je moet alleen de bodem bedekken met bakpapier. Knip een rondje uit het bakpapier en leg dat op de bodem.
    Of leg je springvorm op het bakpapier en sluit hem en knip daarna de randen erf.

  4. Geplaatst door Marisah aan 14-11-2005

    ik wil ook zo’n poedersuiker vorm, waar koop je dat?

  5. Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2005

    Ziet er heerlijk uit zeg!! En zo´n vormpje zoek ik ook, ik hoorde van cookie op marokko.nl dat je ze bij de hema hebt en je kan ze ook zlef maken, maar ze worden nooit zo mooi als deze. Toppie meid!

  6. Geplaatst door Nacira aan 14-11-2005

    Meiden, dit is zo’n lekkere cake, echt heeeeeeeeeeeerlijk!!! Ik heb er laatst van mogen eten (madame cuisine had hem gemaakt) echt lekker!

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 15-11-2005

    Nee, Nacira. Dat was een andere cake…
    Jij hebt een chocoladecake gegeten, dit is een citroencake. Ik maak hem de volgende keer wel voor je.

  8. Geplaatst door Rzinia aan 15-11-2005

    hoe doe je die vormpjes zo erop?

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 15-11-2005

    Ik heb bij de Hema een sjabloon gekocht, dat leg je bovenop de cake en dan met poedersuiker er overheen.

  10. Geplaatst door soulfa aan 16-11-2005

    ben gek op cakes, deze ga ik 1 deze dagen maken.

  11. Geplaatst door Classy Lady aan 16-11-2005

    Mooie opdruk erop.
    Hoeveel kost die sjabloon en hebben ze meerdere versies?

  12. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    weet niet meer hoeveel, ik denk iets van 3.95. Ze hadden maar 1 sjabloon

  13. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    Soulfa, moet je zeker doen.
    Als hij niet lukt, dan geef ik je de garantie dat ik hem bij jou kom maken.
    Of dat ik hem opstuur over post!!

  14. Geplaatst door beni_alhoceima aan 16-11-2005

    nou madame cuisine. je mag wel bij komen maken. als je wil , ik heb altijd een probleem gehad met de ceken. wat ik ook doe.

  15. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    Ik wil ook wel bij jou komen, hoor.
    Maar leg eens uit WAT je probleem is met cake maken?
    Misschien kan ik of een ander je helpen

  16. Geplaatst door Nacira aan 16-11-2005

    oh haahhaahahhahah, nou ja, almoehiem hij was lekker!

  17. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    kom zondag bij mij dan maak ik de cake!

  18. Geplaatst door Nacira aan 16-11-2005

    WIE IK? ALLEEN DE CAKE? IK WIL MEER HIHIHI..

  19. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-11-2005

    trutje… wanneer heb jij bij mij alleen cake gegeten…
    altijd meer, dus dit keer ook.
    nodig je iemand uit, is het nog niet goed….

  20. Geplaatst door Classy Lady aan 16-11-2005

    Jaaa heeey halloooo!

    Wij zijn er ook nog!
    Dus vertel, wat zal de menu van zondag zijn? 😀

  21. Geplaatst door FaaZaa aan 17-11-2005

    Hoe komt ie zo bruin?

  22. Geplaatst door Nacira aan 17-11-2005

    Hahahahahah, ja schat als ik bij je kom dan kan ik zelfs geen adem meer halen, zo vol zit ik dan hihihihi. Al die lekkernijen hmmmmmmmmmmmmmm

  23. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-11-2005

    Faazaa, wat bedoel je met zo bruin?
    Hij was gewoon mooi gaar en lichtbruin van kleur.

  24. Geplaatst door kitchenfreak aan 20-11-2005

    ik heb een bakvorm van 24 cm, hoe moet ik dit nou doen met de ingredienten??

  25. Geplaatst door kitchenfreak aan 21-11-2005

    ik heb de cake gisteren gemaakt. Ik heb gewoon bij elke ingredient net iets meer gebruikt. Maar het was echt perfect. Mijn oven heeft nooit zo’n cake gebakken als gisteren. Ik ga mijn schoonmoeder er deze week mee verassen. Dank je wel.

  26. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-11-2005

    Goed zo Kitechenfreak!!!
    Lekker is deze cake, he?
    Ik heb hem ook gisteren gmaakt, mijn dochtertje is vandaag jarig, ze deelt deze uit aan de leraren op school

  27. Geplaatst door beni_alhoceima aan 21-11-2005

    hallo madame cuisine
    mijn probleem is dat mijn cake heel hard van binnen is, in het begin wordt die dik daarna zakt die weer in. als ik de cake van iemand anders eet ,die heel zacht en luchtig is dan zegt ik goe doen ze het nou, ik wordt best een beetje jaloers. vooral mijn man is gek op caken en die kan ik helaas niet maken
    heb je misschien een tip. ik zal je eewig dankbaar zijn als ik die zachte en luchtije kece maak

  28. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-11-2005

    beni_alhoceima, kom even naar het forum
    dan kunnen we daar verder kletsen.

  29. Geplaatst door FaaZaa aan 21-11-2005

    Op de foto ziet het eruit of het een chocoladecake is, maar dat kan natuurlijk aan de foto liggen.

    x, Faa

  30. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-11-2005

    hij lijkt donker, maar dat komt meer door mijn fototoestel.

  31. Geplaatst door sara6 aan 28-11-2005

    Hee Ladies… voor de geintreseerden onder ons.. dat sjabloontje is in de aanbieding bij de hema voor 0,75 centjes…bijna gratis 🙂

  32. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-12-2005

    KLopt, ik heb er nog geen gekocht voor mijn zusje.
    Ze waren eerst duurder.

  33. Geplaatst door houda aan 21-03-2006

    Ik wil graag weten welke boter er gebruikt wordt en is het gesmolten boter. Want ik heb echte boter gebruikt, wat dus niet gesmolten was en dit heb ik met de eieren gemixt. Maar het werd een soort brooddeeg.

  34. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-03-2006

    Hoi Houda,

    Ik gebruik bleuband, of ah ongezouten boter. Die laat ik heel zahct worden buiten de koelkast.
    Dan ga ik de boter heel zahct prakken met mijn hand of met een lepel, totdat je een soort creme krijgt.
    Dan doe je voorzichtig 1 ei bij de boter en mix, met een elektriche mixerof gewone heel goed het ei door de boter heen, en dan het volgende ie en de laatste en dan volg je het recept verder.
    Probeer het gewoon nog een keer!
    Inshaalah lukt het dan wel.

  35. Geplaatst door shaunytje aan 10-04-2006

    Hoi
    Ik heb roomboter gebruikt en toen hij klaar was was ie vrij plat en droog, komt dat door de roomboter denk je ? En ik heb ook een bakblik van 22 cm gebruikt en alles verder wat er in je recept stond ???

  36. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-04-2006

    Wat jammer, nee hij wordt hoog en superzacht.
    Ik denk dat je niet goed gemixt hebt, je kan het beste met een elektrische mixer mixen. Dan wordt het deeg luchtig en zacht.

  37. Geplaatst door Bakstertje aan 07-10-2006

    Salaam aliekoem,
    Ik heb deze cake al een paar keer gemaakt, want ik ben er ong verslaaft aan geraakt, zoooo lekker is ie. Zeker nu met de ramadan. Heerlijk frisse smaak.

    Ik mix de ingredienten met de mixer (lekker makkelijk :P) en 1 keer perongeluk de suiker bij de eieren gedaan,ipv bij de boter, maar dat ging ook prima.
    Oh jah, ik ehb wel de hoeveelheid ingredienten afgerond naar boven, dus 200 en 250, gaat ook prima hoor 🙂

  38. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 07-10-2006

    het is zeker een heerlijke cake, ik denk dat ik deze morgen weer ga maken, mijn moeder is er gek op!

  39. Geplaatst door babydroom aan 28-03-2009

    Ik heb deze resept vandaag geprobeert en ze is super goed gelukt mijn ventje heeft er lekker van gesmult, thx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.