Kip met olijven

2006-10-08
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • marinade:
    - peterselie/koriander
    - grote teen knoflook geperst
    - Marokkaanse kruiden (zwarte peper, gember, saffraan en die geelige weet niet hoe het heet, en zout)
    -olijfolie
    -citroensap
    - 1 ui
    ...........
    -een hele zachte kip
    1 tomaat en een kommetje groene pitlozen olijven

Werkwijze

Stap1

- doe de ongredienten voor de marinade in de keuken

machine en maal het goed door elkaar.

- wrijf hier de kip van binnen en buiten goed mee in en

en laat het lekker een nachtje intrekken, dan is hij op

z'n best

- braad de kip even rondom aan in een snel kookpan en

voeg dan watertoe, de kip moet voor de helft

zichtbaar blijven. Laat dit rustig 3 kwartier sudderen

tot de kip lekker zacht is. Laat de kip dan uitlekken in

een vergiet.

- Het kookvocht, laten sudderen en hier een geraspt

tomaatje (ZONDER VEL) aan toe voegen. en een schepje honing en op het

laatse de olijven ( in ringetjes gesneden). even laten

meekoken.

kip licht bestrooien met zout en dan insmeren met bona,

dan krijg je een lekker kanpperig velltje, en mooi goudbruin bakken in de oven

serveren op mooie bord met de saus er over gegoten en niet te vergeten lekker Marokkaans brood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door nour aan 19-10-2006

    hoi meid bedoel je marokkaanse kruiden plus de zwarte peper,gember, safraan,en kurkuma denk ik dat je bedoald of alleen de kruiden die je noemt

  2. Geplaatst door Thouriatjuh aan 25-10-2006

    slm, alleen zwarte peper, safraan kurkuma en gember…. kurkuma die bedoelde ik thnx bslm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.