Kip rollatini

2013-04-03
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m

Ingrediënten

  • • 8 dunne kipfilet
    • 1/2 kop paneermeel
    • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
    • 6 eetlepels eiwit
    • 140 gram bevroren spinazie, geperst en uitgelekt
    • 6 eetlepels ricotta
    • 170 gram mozzarella
    • olijfolie
    • 1 kopje pomodoro saus * of je favoriete saus
    • zout en peper naar smaak
    Maar ik vind persoonlijker met Roomkaas kruiden lekkerder erbij!

Werkwijze

Stap1

Ingrediënten

 Benodigdheden: zie Ingrediënten!  Maar ik vind persoonlijker met Roomkaas kruiden lekkerder erbij!

-------------------------------

Origineel recept:

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Bestrooi kipfilet met zout en peper naar smaak. Combineer paneermeel en 2 eetlepels geraspte kaas in een kom en 4 eetlepels eiwitten in een bord.

Snipper 45 gram mozzarella en combineer met de resterende geraspte kaas, spinazie, 2 eetlepels eiwitten, en ricotta kaas.

Leg kipfilet op een werkblad en bestrijk 2 el spinazie- kaasmengsel. Rol kipfilet losjes en leg met de naad naar beneden.

Dip in eiwitten, daarna in paneermeel en leg met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.

Wanneer je klaar bent, licht bestreken met olijfolie.

Bak voor 25 minuten, haal uit de oven doe de pomodoro saus en dunne plakjes mozzarella op de gevulde kipfilet en bak voor 15 min tot de kaas gesmolten is.

* Bak knoflook en fijne gesnipperde ui in olie op medium-laag voor ongeveer 2-3 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg gezeefde tomaten en kippenbouillon of water en laat 45 minuten sudderen. Voeg verse basilicum laatste 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Als de saus zuur is voeg 1 eetlepel suiker aan toe.
Bron: Dulce Fresa..

--------------------------------

Je mengsel tomatensausje met wat knoflookpoeder vind ik persoonlijk heeeel lekker! Paneermeel heb ik wat Provençaalse kruiden er door heen gedaan. En de ricotta met spinazie..

 Je mengsel tomatensausje met wat knoflookpoeder vind ik persoonlijk heeeel lekker! Paneermeel heb ik wat Provençaalse kruiden er door heen gedaan. En de ricotta met spinazie..

Als je kipfilet stukjes dik zijn.. doe er dan een bakpapier overheen en sla met een deegroller er op dat het iets dunner word.

Als je kipfilet stukjes dik zijn.. doe er dan een bakpapier overheen en sla met een deegroller er op dat het iets dunner word.

 Dun gesneden plakjes kipfilet met daarop een mengsel van Ricotta en Spinazie of Roomkaas en Spinazie is net zo lekker!

Dun gesneden plakjes kipfilet met daarop een mengsel van Ricotta en Spinazie of Roomkaas en Spinazie is net zo lekker!

 De kiprolls door de eiwit en dan door de paneermeel.

De kiprolls door de eiwit en dan door de paneermeel.

In een ingevette ovenschaal of met bakpier, de kiprolls erin leggen en in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 20-25 min bakken.

In een ingevette ovenschaal of met bakpapier, de kiprolls erin leggen en in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 20-25 min bakken.

Besprenkel je kiprolls met wat olijfolie voor een mooie bruine kleur.

 Besprenkel je kiprolls met wat olijfolie voor een mooie bruine kleur.

Na 25 min doe je, je tomatensausje er over heen en mozzarella als je wil er op en zet het weer voor ongeveer 10 min in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Na 25 min doe je, je tomatensausje er over heen en mozzarella als je wil er op en zet het weer voor ongeveer 10 min in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door elhaloua aan 03-04-2013

    Ziet er heerlijk uit! Gauw eens uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *