Linzen soeppie

2005-12-15

Ingrediënten

  • kopje linzen
    1/2 kg aardappelen in stukjes
    1-2 wortels in stukjes
    1 ui, gesnipperd
    1 stengel bleekselderij in stukjes
    scheutje olie
    1 theelepel paprikapoeder
    1 theelepel zwarte peper
    1 maggiblokje
    1 kippenbouillonblokje

Werkwijze

Stap1

olie in de pan met het uitje en de kruiden, even laten aanbakken en water erbij gooien, de aardappelen/wortel/ selderij en linzen in de pan en laten koken voor 30 - 45 minuten.

snel en erg voedzaam (ijzer in die linzen), weinig vet

vegatarisch gerecht, ik vind het lekker met bruin marokkaans brood en boter..

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1.5 / 5)

1.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep oftewel mercimek çorbas

    Turkse linzensoep oftewel mercimek çorbas

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Vissoep met kikkererwten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *