Maïzena koekjes

2017-02-27

Deze Marokkaanse maïzena koekjes zijn heerlijk. Je kent ze daarom vast en zeker. Ze zijn heel makkelijk te maken. Ze zijn zacht waardoor ze heerlijk in je mond smelten. Dus zeker de moeite waard om te maken!

Ingrediënten

  • 1 klein thee glas suiker
  • 250 gram boter
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Bakpoeder
  • Maïzena 2/3 pakjes

Werkwijze

Stap1

Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, en de boter toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel.

Stap2

Voeg dan de eieren toe en meng het goed door voeg dan de droge ingrediënten toen en voeg telkens beetje bij beetje de maïzena toe tot een bol deeg die niet meer plakt aan je handen.

Stap3

Maak er kleine bolletje van en doe het op een voorverwarmde oven in op 180 graden en let goed op de koekjes ze worden heel snel gaar.

Stap4

Als de koekjes een licht bruin kleurtje heeft gekregen onderaan de koekjes dan zijn ze klaar en laat ze dan afkoelen.

Stap5

Vervolgens dip je ze in witte chocola en rasp je melk chocolade boven de koekjes op laat dan de chocola hard worden en doe ze dan in papieren vormpjes en smullen maar.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Vandewauw Lydia aan 06-04-2017

    Beste,
    Hoeveel bedoel je met “bakpoeder ” en hoeveel gram is 2/3 pakje maizena ?
    Danku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *