Recipes from Ingredient: Cacao
De cacaoboom wordt geteeld in landen rond de evenaar, en levert cacaobonen, waarvan onder meer chocolade wordt gemaakt. Hij groeit tussen 20 graden noorderbreedte en 20 graden zuiderbreedte, maar stelt hoge eisen aan neerslag, temperatuur en bodemvruchtbaarheid. Cacaobomen groeien slecht in de volle zon. Daarom wordt cacao meestal onder schaduwbomen geteeld.
Schwarzwalder kirschtorte taart van chocoladebiscuitdeeg met kersen
Deze Schwarzwalder kirschtorte is een overheerlijke taart van chocoladebiscuitdeeg met slagroom, kersen en chocoladeschaafsels. Je ...
Lees meerChocolade-cakerol
Een cakerol lijkt moeilijker te maken dan het in werkelijkheid is. Als je je houdt ...
Lees meerChococake gevuld met slagroom hier maak je iedereen blij mee
Het recept van chococake gevuld met slagroom. Lekkere cake gemaakt van meel, cacao en slagroom waardoor ...
Lees meerChoco-smida marmercake
een heerlijke cake gemaakt van smida en bloem met lekker veel cacao
Lees meerArretjescake
Arretjescake (in Limburg pletskeskoek) is een koude cake die in traditioneel in verschillende Nederlandse streken ...
Lees meerGevulde chocolade rozetten
Lekker, de koekjes zijn niet te zoet en dat komt goed van pas met de ...
Lees meer