Aardbeientiramisu

2015-01-12
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500 g aardbeien
    el poedersuiker, gezeefd
    - 100 ml slagroom
    - 250 g mascarpone, losgeklopt
    - 1 pak lange vingers

Werkwijze

Stap1

Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door. 

Leg in een kleine rechthoekige schaal (geen metaal) een bodem met lange vingers.

Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad. Schik hierop weer lange vingers, verdeel de rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit.

Laat het nagerecht minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Schenk voor het serveren de rest van de aardbeiensaus erover en garneer eventueel met 'n blaadje citroenmelisse.

De tijd van de aardbeien zit er weer op, een receptje voor volgend jaar inschallah.

Foto: Eet lekker blog

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door Annie aan 27-10-2005

    was mascarpone eigenlijk ?

  2. Geplaatst door Samyrah aan 27-10-2005

    Mascarpone is een italiaanse verse kaas.

  3. Geplaatst door Rzinia aan 05-12-2005

    zijn de lange vingers niet te hard om te eten dan? want normaal doop je ze in koffie of zo maar hier leg je ze gewoon zo

  4. Geplaatst door Samyrah aan 05-12-2005

    neen hoor , door het room-mascarponemengsel worden ze zacht.

  5. Geplaatst door romaysa aan 24-07-2006

    hoe kun je slagroom het beste stijf kloppen want bij mij lukt het nooit

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-08-2006

    Je kan van die klopfix zakjes kopen in de supermarkt, die zorgen ervoor dat je slagroom snel stijf wordt.
    En een elektrische mixer helpt ook mee…hihi

  7. Geplaatst door amina12 aan 26-12-2006

    moet je de slagroom nou zelf maken of moet je het kopen en dan pantel je de slagroom???
    maaar bedankt xxxx

  8. Geplaatst door nador girl aan 22-10-2007

    dat mascarpone smaakt dat ook echt naar kaas????????? thnxxx

  9. Geplaatst door Moussie aan 25-10-2007

    Nee niet echt, het is eerder dat het een romig smaak geeft in de aardbeientiramisu. Maar het heeft niet echt een kaassmaak. Ik heb deze zo vaak gemaakt en iedereen is er gewoon gek op. Hartstikke lekker recept.

  10. Geplaatst door Mocro Girl aan 09-01-2008

    Ik heb hem zo,n 10 min gelden gamaakt egt lekker

  11. Geplaatst door salaat5 aan 20-03-2008

    echt waar ik wilt ook proberen maar wat is mascarpone ik wilt ook weten dankje

  12. Geplaatst door jaghaoui aan 14-11-2008

    haha grapig, ik kon het ook niet vinden.Het is een soort geiten kaas in een bakje. Het ligt in de koeling in de buurt van de kaas. veel succes

  13. Geplaatst door Sultana aan 22-11-2008

    ik heb ‘m vaak gemaakt, heerlijk! Maar ik heb er nu een variant op; ipv plakjes aardbei tussen de lagen doe ik klein gesneden aardbeien door het roommengsel.

  14. Geplaatst door gerda aan 15-04-2009

    voor een minder vette variant gebruik ik voor tiramisu altijd magere kwark ipv. mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.