Bananabread

2014-08-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ik heb de Amerikaanse Cups als maten gebruikt, maar het ook even afgewogen voor als je die niet hebt.
    - 3 rijpe bananen
    - 1 cup gesmolten roomboter (=60 gr)
    - 3/4 cup bruine basterdsuiker (=100 gr)
    - 1 ei
    - 1 1/2 cup bloem (=200 gr)
    - 1 tl bakpoeder
    - Snufje zout
    - 1/2 tl kaneel

Werkwijze

Stap1

Prak de bananen fijn met een vork. Giet er langzaam de gesmolten boter bij en prak goed door elkaar.

Klop het ei los en meng met de suiker door de bananen. Meng bloem met bakpoeder, kaneel en zout en zeef het. Voeg dan toe en meng met de bananen tot een stevig beslag wat een beetje klonterig mag zijn.

Schep in een ingevette cakevorm en bak op 175 graden (hete lucht 160) voor ongeveer 50 minuten.

Ik at dit pas met mijn vriendinnen op een terrasje en vond het zo lekker, ik denk: dat ga ik uitproberen! Het zit eigenlijk een beetje tussen cake en brood in qua structuur, maar het is nog simpeler dan een cake. Je hoeft niet eens te mixen! Neem rijpe bananen, ze mogen zelfs een beetje bruinig zijn. Geen groene of harde bananen nemen, dat is niet lekker.

Ik had deze keer lichtbruine basterdsuiker gebruikt, maar vind de kleur niet zo mooi. Het bananabread dat ik eerder had gegeten was ook wat donkerder, dus volgende keer neem ik donkerbruine basterdsuiker.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.