Bloemkoolnuggets – bloemkoolkoekjes uit de oven met kaas
2017-12-22- Keuken: Nederlandse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 25 nuggets
- Bereidingstijd : 15m
- Kooktijd : 25m
- Klaar in : 50m
Ik hoor je denken, Bloemkoolnuggets??? Het zijn een soort bloemkoolkoekjes uit de oven met (uiteraard) bloemkool, kaas, ei en paneermeel. Ik heb het recept van Bella’s foodpashion op facebook, maar zag ze ook op de blog Uitpaulineskeuken.nl staan. Uiteindelijk heb ik een combi gemaakt van beide recepten. Mijn zoontje vond ze alleen niet zo heel lekker haha, mijn man en ik wel!
Ingrediënten
- - 1 kleine bloemkool (ca 350 gr)
- - 2 eieren
- - 100 gr geraspte belegen kaas
- - Zout en peper
- - 1/2 tl paprikapoeder
- - Verse peterselie
- - 2 handjes panko of paneermeel
Werkwijze
Stap1
Hak de bloemkool fijn in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de eieren, 1 tl zout en peper, paprikapoeder,kaas en peterselie. Voeg dan de paneermeel of panko toe en men gord tot een plakkerig mengsel. Maak er koekjes van en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap2
Bak ze dan in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 25 minuten. Tussentijds 1 keer omdraaien. Serveer ze met ketchup.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
2 keer beoordeeld