Broodjes

2008-08-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 45 g verse gist of 3 afgestreken theelepels gedroogde gist
    1 kop warm water
    1 eetlepel suiker
    8 kop bloem
    1 eetlepel
    3 eieren
    3 eetlepels boter gesmolten of 3 eetlepels olie
    1 eidooier losgeklopt
    3 eetlepels rozijnen of 1 theelepel maanzaad

Werkwijze

Stap1

Roer de gist door het warm water, voeg de suiker toe en zet het mengsel op een warm plekje.

Meng intussen de helft bloem met losgeklopt eieren en de boter of olie in een kom.
Giet de opgeloste gist erbij en werk er geleidelijk de rest van de bloem door, zodat er een stevige deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bestoven werkvlak en kneed het ongeveer 10 minuten en het deeg moet plakkerig zijn niet veel bloem gebruiken. Meng de rozijnen erdoor en laat het ongeveer 1-2 uur op een warme plek rijzen.

Van de gerezen deeg vorm je een gelijke bolletje. leg ze dan op bakplaat met bakpapier
Bestrijk het met eigeel.En bak het in voor verwarmde oven ongeveer 20 a 25 min.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.