Charmilla – Marokkaanse saus

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.

Ingrediënten

  • - 5 uien
    - zonnebloemolie
    - 5/6 tomaten (grote)
    - 2/3 groene paprika's
    - 5 teentjes knoflook
    - halve eetlepel ras el hanout
    - envelopje saffraan
    - vleesblokjes (schaap.lam ,kalf.)
    - kosbar (koriander)
    - ma3dnoes (gladde peterselie)
    - zout
    - eventueel 2 eieren

Werkwijze

Stap1

Snijd de uien en paprika's en rasp de knoflook.

Doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor ong 20 minuten laten smoren.

Dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven.

Tomaten schillen van kern ontdoen, pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout, saffraan fijngesneden koriander en peterselie.

Nog voor 20 minuten laten stoven, eventueel nog met wat zout op smaak brengen.

Je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren, het is klaar als de eieren gestold zijn.

Serveren met Marokkaans brood of Turks brood.

Frieten zijn ook lekker hierbij net als een salade.

Gerecht nog nooit tegen gekomen in mijn kookboeken .

Ps: foto van A Cuisine (xax)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 29
Beoordeel dit recept

29 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door tara29 aan 10-10-2005

    heerlijk
    mijn man is hier gek op!
    Ik moet het van de week maar eens weer maken!

  2. Geplaatst door eva2 aan 10-10-2005

    hier thuis zijn ze er ook gek op!!

  3. Geplaatst door tajinelover aan 17-08-2006

    charmilla is echt lekker. bedankt voor het recept

  4. Geplaatst door sennae aan 09-03-2008

    dus als ik het goed begrijp ben je 70 min. bezig?? Groetjes

  5. Geplaatst door eva2 aan 11-05-2008

    ik hou det tijd niet echt bij maar vanaf het voorbereiden totdat het klaar is ben je ruim anderhalf uur bezig dus ,
    de aangegeven tijd is alleen de stooftijd ,
    groetjes eva2

  6. Geplaatst door Yassan aan 06-10-2008

    lekker,
    me man .vond heerlijk

  7. Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009

    SalamAleikum..
    Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
    En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’

    Groeten.

  8. Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009

    SalamAleikum..
    Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
    En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’

    Groeten.

  9. Geplaatst door gerda aan 13-09-2009

    saffraan zit een papieren zakje dat lijkt op een envelopje

  10. Geplaatst door phylicia aan 08-08-2012

    Haii,

    Moet er niet iets van water bij voor het stoven??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.