Cheesecake

2008-10-22
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • dikke cream (philadelpia, kraft foods, zelfgemaakte..)
    2 kopjes aardbeien, gesneden middendoor
    1 kopje framboos
    1.5 kop kokend water
    1 pakje gelatine poeder pudding (rode) (kopen uit moslimwinkel!!!--> uit supermarkt haraam)
    1 kopje ijsblokjes
    1 kopje koud water
    voor de bodem: cake
    -> 400g bloem
    -> 8 eieren
    -> 300g boter
    -> 300g suiker
    bakken +- 20 min op 180graden, pas op elk oven is anders

Werkwijze

Stap1

1 bak de cake

2 laat hem afkoelen

3 snijd de cake middendoor. je hebt nu 2 delen, elk word een aparte cheesecake.

4 snijd de cake in stukken ( afhankelijk van de gewenste grootte in 4 of 6 of 8)

5 plaats de cake in een ovenschaal.

6 neem de gelatine jelly en stop er 1.5 kop kokend water toe (kijk naar gebruiksaanwijzingen, de mijne kan anders zijn dan die van jou)

7 blijf roeren tot het opgelost is

8 voeg 1 glas koud water toe en de ijsblokjes, roer totdat ze smelten

9 laat ze in de koelkast voor 10 minuten

10 haal ze uit de koelkast en voeg de arbeien en frambozen toe

11 roer nog is en giet de rode jelly boven de cake in de ovenschaal.

12 stop de ovenschaal gedurende 4 uur in de koelkast

13 neem een dikke cream (philadelphia,, kraft food,, zelfgemaakte)

14 haal de ovenschaal uit de koelkast en voeg de cream toe

15 versier hem met aardbeien en chocola

smakelijk!!

het is niet zo moeilijk,

je moet de cake bakken ( 20 min) en dan laten rusten in de koelkast(4uur)

succes!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door amy88 aan 22-10-2008

    up up !! smakelijk

  2. Geplaatst door oumlaila aan 10-11-2008

    Lijkt me heerlijk,? Wil graag weten wat voor kopje je gebruikt!

  3. Geplaatst door kassita aan 18-01-2009

    ik heb het gemaakt het was heerlijk !! bedankt voor t recept !!

  4. Geplaatst door samya aan 24-06-2009

    salaam dame,
    Ziet er heerlijk uit!Maar waar koop je die gelatine?Nooit gezien in de winkel?Heb je ook een naam of iets?

  5. Geplaatst door koken20 aan 05-03-2010

    onder de moslima’s gelatina is nie toegestaan om te eten 😉 tip

  6. Geplaatst door gerda aan 07-03-2010

    ze bedoeld jelly pudding is dit te koop bij turkse of marokaanse winkels?
    en dan kan het nog zijn dat het haram is ,kijk maar eens op de snoepjes die ze verkopen…..gelantine kan je vervangen door agaragar dit word verkocht bij reform winkels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.