El bnine

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gram Turkse halwa (sesammengsel (met pistache of amandel)te koop in
    de Turkse winkel
    1 pak biscuitjes
    2 eetlepels honing
    200 gram gesmolten boter
    1 handvol noten (gegrillde amandelen en gebakken pinda’s je kunt ook pistachenoten gebruiken)grof gehakt
    Voor de versiering:
    125 gram melkchocolade.

Werkwijze

Stap1

Maal de biscuitjes en vermeng die met de halwa en voeg er dan de gesmolten boter, de honing en de grofgehakte noten aan toe en vermeng alles dan goed met elkaar.

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en spreid het mengsel daar gelijkmatig op uit.

Smelt de melkchocolade in de magnetron en verdeel dat over het halwamengsel.

Laat het geheel goed koud worden en snijd vervolgens in vierkante stukken met een scherp mes dat je steeds in heet water doopt.

Zet de gebakjes evt. in papieren (gekleurde) vormpjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door oma aan 15-10-2008

    merci sadiye voor jou recepte

  2. Geplaatst door sadiye aan 15-10-2008

    geen dank oma

  3. Geplaatst door hajjari aan 18-10-2008

    lekker en makkelijk om te maken

  4. Geplaatst door sadiye aan 04-11-2008

    yeps 😉

  5. Geplaatst door med aan 07-12-2008

    lekker

  6. Geplaatst door sadiye aan 07-12-2008

    danke 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.