Gebraden kip met olijven

2005-12-06
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kip
    2 uien
    paar takjes kesbour en ma3dnous
    150 gram olijven
    1 theelepel peper
    halve th.lepel gember
    snufje kaneel
    zout
    1 teentje knoflook
    olie
    boter/smen (ranzige boter)

Werkwijze

Stap1

Een marinade maken van: 1 gesnipperde ui, de fijn gesneden kesbour, olie, peper, zout, gember, kaneel. De kip met deze marinade ismeren en ook van binnen goed smeren.

Snij de kip in het filet goed in en vul met behulp van een theelepel ook de filets met deze marinade. Laat de kip zeker 2 uur intrekken, of een hele nacht.


Doe de kip in een pan en vul de pan met water totdat de kip bijna onderstaat.

Laat de kip ongeveer 1.5 uur garen.

Haal de kip uit de pan en smeer deze in met boter of met Smen. (geklaarde boter)

Voor een mooi gebraden kip moet deze nog 15-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snipper de andere ui grof en rasp het teentje knoflook voeg deze bij de overgebleven suas en laat de saus inbinden.

Kook de olijven even voor 5-10 minuten, deze kan je bij de saus doen of later bij het opmaken van het bord.

Variaties: Ontvel amandelen en bak deze in olie goudbruin, is lekker bij dit gerecht.

Of kook een paar eieren hard en snij deze in helften.

Bij serveren: Friet en salade

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (22)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 06-12-2005

    Heerlijk ziet dat eruit meid!! Ik was toevallug net op zoek naar allerlei recepten voor kip uit de oven op m.nl

  2. Geplaatst door dounya3 aan 06-12-2005

    Kom maar op met je recept, kijk er nu al naar uit!!!

  3. Geplaatst door Samyrah aan 06-12-2005

    Ziet er erg lekker uit!!!Kijk ook al uit naar het recept!

  4. Geplaatst door islamia aan 06-12-2005

    ziet er lekker uit!

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-12-2005

    Shit, heb ik net het recept uitgetypt.
    staat het er nog niet in…
    Sk,komt omdat jij de foto hebt geplaatst.
    Voortaan dan plaats ik zelf de foto en het recept, anders doe ik dubbel werk…
    ik heb nu geen zin meer

  6. Geplaatst door fathma aan 10-12-2005

    het ziet er lekker uit. we weten allemaal wel hoe we de kip moeten marineren, maar hoe heb je de olijvensaus gemaakt? en oh ja wat voor salade serveer je erbij?

  7. Geplaatst door Ouissam aan 15-12-2005

    hmmm lekker, wanneer kunnen we recept verwachten??:D

  8. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-12-2005

    wat ik ook wel eens doe, is (rode)paprika roosteren en dan in slierten snijden en bakken in een koekepan met heel klein beetje olie.
    en als je de kip serveert doe je een beetje sliertjes over de kip heen.

  9. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-12-2005

    ohja en ik serveer de kip altijd andersom (met zijn buikje omhoog:):))

  10. Geplaatst door fouz!a aan 19-12-2005

    oooeeee dit is mijn lievelings gerecht die boter is toch dat (stinkende) dat lijkt net of t over datum is ???

  11. Geplaatst door dounya3 aan 20-12-2005

    Heerlijk, bedankt voor je lekkere recept!!

  12. Geplaatst door Zara aan 29-01-2006

    Sorry maar welke kruiden is kesbour en mahdnouz in nederlands?

  13. Geplaatst door sihamkleuter aan 29-01-2006

    DAt zijn verser kruiden, maar ik weet ze ook nooit in het nederlands.
    Volgens mij is kouriander (kasbour)
    en peterselie mahdnouz)
    Maar zeker weet ik het niet.
    Ik zal het wel even na vragen

  14. Geplaatst door ellouisa aan 29-01-2006

    ja kasbour is koriander en ma3dnous is peterselie (ik had het namelijk ook een keer gevraagd op marokko.nl)

  15. Geplaatst door Zara aan 03-04-2006

    Ok ik dacht het ook al bedankt!

  16. Geplaatst door miss ikkie aan 22-01-2007

    ik vind dit een heerlijk recept alleen ik gebruik nooit boter in mn eten. misschien is er een andere manier?

  17. Geplaatst door Fatima B aan 29-09-2008

    welke saus moet je gebruiken gewoon die van die marinade of het vocht waarmee je de kip heb bereid sorry voor als het een domme vraag is mohei eht ziet er top uit goedzo meid

  18. Geplaatst door sara38 aan 10-10-2008

    het ziet er heerlijk uit hmmmm

  19. Geplaatst door sara38 aan 10-10-2008

    typis marokkaans

  20. Geplaatst door nahnah aan 29-01-2009

    hoi, ik maak zekers wel 1x per week een gebraden kip maar vind kaneel daarin toch minder. waar koop je die smen? het ziet er trouwens lekker uit kus

  21. Geplaatst door Aliyah aan 15-09-2009

    het ziet er heerlijk uit, maar kun je hier ook citroen stukjes aan toevoegen?

  22. Geplaatst door sihempje aan 15-09-2009

    hey hey meid complimentjes van mij…ben gek op gebraden kip met zitoen…krijg er extra honger van nu hahaha maar goed gedaan meid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.