Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie

2015-12-29
  • Opbrengst : 1
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 2:00 u
  • Klaar in : 2:40 u
Beoordeel dit recept:

Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie is een super lekker visgerecht! Klinkt moeilijk om te maken maar valt best mee.. Je kan het ook in een Tajine bereiden.

Ingrediënten

  • 2 schoongemaakte dorade vissen (kun je ook aan de visboer vragen om het voor je te doen)
  • 3 uien
  • 3 wortels (liefst de dikste wortels)
  • 1 paprika
  • 3 aardappelen
  • tomaten
  • doperwten
  • koolraap
  • koriander
  • tomaten blokjes uit blik
  • inktvisringen
  • krab sticks
  • halve citroen
  • peterselie
  • Kruiden:
  • komijn, paprika poeder en peper naar smaak
  • saffraan
  • zout, naar smaak
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • mie

Werkwijze

Stap1

Maak de vissen schoon.
Zet wat water aan de kook voor de mie en laat de mie in het kokende water zacht worden. Laat de mie goed uitlekken en straks voeg je hierbij de marinade van de vis door.

Stap2

Begin eerst met het maken van de marinade voor de vis en groenten.
Snijd 2 uien, peterselie en koriander fijn en doe dit in een schaal. Voeg hierbij de kruiden, saffraan, zout, citroensap en een scheut zonnebloem olie bij. Roer dit goed door elkaar.

Stap3

Maak wat sneetjes in de vissen en marineer de vissen goed met gemaakte marinade. Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade. Vul de vis met de gemarineerde mie en maak het dicht met een tandenstoker.
Laat de gevulde vissen in de koelkast marineren. (Om je vis extra lekker te maken kun je de vissen ongeveer twee uur laten marineren in de koelkast).
Voeg hierbij ook de inktvis ringen en laat ze mee marineren.

Stap4

Als het goed is heb je ook nog wat marinade over dat heb je zo nodig om je groenten te marineren.

Snijd ondertussen de groenten:
Neem de laatste ui en snijd deze in dunne ringen Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine dikke plakken.
Maak de paprika schoon en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en koolraap en snijd ze in grote stukken.
Voeg hierbij de doperwten en de tomaten in plakjes gesneden erbij.
Marineer de groenten met de rest van de vismarinade.

Stap5

Giet de overgebleven marinade in de schaal / ovenschotel. Doe hierbij ongeveer 100 ml water bij en meng dit even door elkaar.
Bedek de schaal met een deel van de groenten, leg in het midden de dorade. Leg de aardappel stukken, koolraap stukken en inktvis ringen rondom de dorade en versier het met de groenten en olijven. Giet hierover een blik met tomatenblokjes.
Verdeel de eventuele overgebleven marinade en citroensap over het gerecht.
Smeer nog wat olijfolie over de dorades tegen uitdroging in de oven.

Stap6

Bedek de schaal met huishoudfolie 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Als de groenten zacht zijn is je dorade klaar.

Serveer het met warme Marokkaanse brood.

Tip:
Als het vocht nog erg waterig is kun je het eruit halen en in een apart pannetje even aan de kook brengen zodat het dikker wordt. Als het dikker is geworden giet je het terug over de dorade vis.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Asmae aan 22-10-2016

    Met welke mie vul je de dorade? Kan het ook met Vermecelli? Zo ja, welke en hoe te bereiden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.