Harchakoekjes met honing

2007-12-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gram griesmeel (middelgrof);
    50 gram gesmolten roomboter;
    3 eetlepels zonnebloemolie;
    2 eetlepels oranjebloesemwater;
    1 eetlepel suiker;
    1 mespunt zout;
    120 ml lauwwarm water (ongeveer, ligt aan het mengsel)
    olie om te bakken;
    250 gram hete (niet kokende) honing.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Vermeng het griesmeel, de boter, het zout en de olie met elkaar tot een samenhangend mengsel.

Voeg er de suiker en het oranjebloesemwater aan toe en daarna beetje bij beetje het lauwwarme water. Kneed alles tot een stevig deeg.

Druk het deeg uit op een werkvlak en steek er met een vormpje figuurtjes uit.
Bak de harcha in niet al te hete olie aan beide kanten goudbruin en doop ze daarna meteen in de hete honing.

Laat ze uitlekken op een rooster.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.