Heerlijke tonijnflapjes
2009-09-19- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 12
- Bereidingstijd : 45m
- Kooktijd : 30m
- Klaar in : 1:15 u
Tonijnflapjes – Het zijn heerlijke flapjes met tonijnvulling!! Heerlijk!! Dit kan je maken als je bijvoorbeeld bezoek krijgt of tijdens de Ramadan, met een glaasje thee, … gewoon heeeeeerlijk!!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode en gele paprika
- 2 kleine worteltjes
- een blik champignons
- 1 lepel suiker
- 2-3eetlepels zonnebloemolie
- 150-170gr tonijn uit blik(doe de olie weg)
- paprikapoeder
- zwarte peper
- zout
- handvol peterselie
- een pakje bladerdeeg
- 2 eidooiers
- wat Italiaanse of pizzakruiden of zwarte komijn (7abba sawda)
Werkwijze
Stap1
Voor de vulling:
* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie goed fruiten. 5 minuutjes.
* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.
* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.
* Peterselie bijdoen.
* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.
Stap2
En nu de flapjes:
* vul elk flap met behoorlijk wat vulling 2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.
* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!
* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.
* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.
* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.
* 30-35 min laten bakken (hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer) in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden
* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.
Smakelijk!!!!!!
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Lanam aan 19-09-2009
Beste Tazagirly,
Welke bladerdeeg heb je gebruikt?
M.v.g.
Lanam
Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009
sow lekker zeg
Geplaatst door tazagirly aan 20-09-2009
oh ik heb die vierkantige gekocht,met 10stukken erin,gebruik gewone bladerdeeg geen filodeeg xxx
Geplaatst door cilla aan 25-09-2009
ah deze wil ik ook proberen !! zie er goed uit..
Geplaatst door latifa2727 aan 29-10-2010
tazagirly,
ik heb ze gisteren gemaakt en heb nog net de laatste mee kunnen nemen naar werk!!! Thanks,,, heb je nog andere recepten??
Geplaatst door beginnertje aan 21-11-2011
jouw beschijving is echt overzichtelijk, dit ga ik zeker een keer maken