Inktvis in een pittige kerriesaus

2005-11-21
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    2-3 sjalotjes
    2 theelepels knoflook, fijngehakt i
    8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
    1-1 1/2 eetlepel koriander
    3 theelepels djinten (komijn)
    45 g gedroogde kokossnippers
    1 theelepel koenjit (kurkuma)
    4-5 eetlepels kokos- of arachideolie
    6 schijfjes verse gember
    1 stengel sereh (citroengras), in de lengte gehalveerd
    3 citrusblaadjes
    5 dl dikke kokosmelk
    zout en versgemalen zwarte peper
    750-800 g schoongemaakte inktvis, afgespoeld en in stukjes sneden

Werkwijze

Stap1

Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.

Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 5 minuten in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.

Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.

Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.

Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 22-11-2005

    dit ziet er lekker uit!

  2. Geplaatst door soulfa aan 07-08-2006

    die foto klopt niet

  3. Geplaatst door jamilagirl aan 04-09-2006

    wat raar ik had de goede foto bij geplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.