Kaascroissantjes

2006-11-12
  • Porties : 24
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
    1 zakje gedroogde gist (7 gr) of 20 gr verse gist
    125-150 ml lauwe melk
    1 tl zout
    100 gr geraspte kaas
    1 tl Italiaanse kruiden
    2 el boter op kamertemperatuur
    1 ei om te bestrijken

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met de gist en de Italiaanse kruiden. Meng de boter door de bloem en doe ook de kaas erbij. Dan steeds beetje bij beetje de melk toevoegen en kneden tot je een samenhangend glad deeg hebt. Tenslotte nog de zout erdoor kneden. Dan 10 minuten kneden tot een zacht en soepel deeg. Laat het 45 minuten rijzen en verdeel het dan in 3 bollen. Rol deze uit tot een cirkel en snijd in 12 punten. Rol deze op tot croissantjes en laat ze nog 15 minuten rijzen.
Dan met ei bestrijken en op 200 graden in 15-20 minuten afbakken.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door **noura** aan 14-11-2006

    Hoihoi,

    In je recept staat gist en in de bereidingswijze staat bakpoeder, wat is het nou?
    Ik denk dat het gist is maar wil het wel ff zeker weten natuurtijk.

  2. Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2006

    ja klopt, sorry. Het moet gist zijn hihi

  3. Geplaatst door samya aan 14-12-2006

    Tbarkallah ziet er lekker uit… ik lust alleen geen kaas hmmzz zijn ze ook lekker zonder kaas?

  4. Geplaatst door ellouisa aan 15-12-2006

    ja kan ook 🙂

  5. Geplaatst door libeluli aan 16-12-2006

    heeeeeeey ellouisaatje mjamieeeeeeeeeeeeeeeeee, ey… ik hoop dat je spoedig weer tijd heb om me ff te mailen. ik mis je hooooooor, enne …deze ga ik dus zeker inshallah maken. dikke knuffel chilenita

  6. Geplaatst door libeluli aan 28-12-2006

    tbarkAllaiek schatepatatje, echt woyoooo, ze zitten nu in deoven en ik word helemaaaal gek, ik mag zo mn vasten verbreken (niet vergeten ik zit in ecuador!vandaar dat het hier pas 1820 is)majmie het ruikt in iedergeval heeeeeeeerlijk, ik laat je weten inshallah dag lieverd

  7. Geplaatst door libeluli aan 02-01-2007

    hola ellouisaaaa ze waren herlijk!! ciaoooooooo knuffel chilenita

  8. Geplaatst door nadie aan 12-12-2008

    hoi ellouisa,
    ik heb ze gister gemaakt mijn kindere waren er dol op.
    ik heb zelfs wat aan de buren gegeven en ook daar de kinderen van vonden het heerlijk.
    bedankt voor de lekker en ook wel makkelijk recept.

  9. Geplaatst door hidaya aan 16-06-2009

    ik ga ze ook maar maken, jullie maken me wel erg nieuwsgierig.
    Ik laat jullie wel weten A
    Ma’Saleem!

  10. Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009

    hmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.