Kipbestilla – Pastila

2013-02-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor 1 bestilla ( vorm 30 cm)
    - 1 kip in stukken of een mengeling van kipfilet en kippenbouten (ontveld)
    - een halve bos koriander en een helve bos ma3dnous ( fijngehakt)
    - knoflook en 2 uien fijngesneden
    - 1 koffielepel peper
    - zout
    - saffraan
    - 1 koffielepel gember
    - 1/2 koffielepel ras el hanout
    - 1 koffielepel kaneel
    - 1 koffielepel smen (ranzige boter)
    - 3 eetlepels suiker
    - 100ml maisolie

Werkwijze

Stap1

Doe de olie in een pan en voeg de kip toe, laat ff aanbraden en voeg daarna de ui en knoflook toe.

De kruiden erbij voegen en als laatst de koriander en ma3dnous.

Op een zacht vuurtje laten sudderen ( ik zelf voeg geen water toe.) laat de kip gaar worden.

Eenmaal gaar de kipdelen eruit halen en laten afkoelen.

Verder 3 uien in schijfjes of ringen gesneden
4 eieren
250 gr amandelen ( ontveld, gebakken en gemalen). Mengen met wat kaneel en suiker

Voeg nu de 3 uien in schijfjes in de pan en laat dit ook garen op een zacht vuurtje, voeg nog wat suiker toe ( 1 eetlepel naar smaak). Eenmaal gaar voeg je de eieren toe en roer je de eieren glad in de saus.

Het ui / eimengsel in een vergiet laten uitdruipen.

Je kip nu ontbotten en het vlees in kleine stukje scheuren.

Wat boter laten smelten in een pannetje en wat olie bijvoegen.

Eerst besmeer ik de bestillavorm met wat boter-olie en leg hierin filodeeg die besmeer je weer met wat boter-olie, je legt er weer filodeeg in en besmeert dit ook. Herhaal dit 3X.

Leg nu eerst je kippenvlees op je filodeeg, hierop je uitgelekte ui-eimengsel en als laatste je amandelmengsel.

Je bestilla afdekken met filodeeg en elke blaadje deeg weer besmeren met het boter-oliemengsel.

Bakken in een voorverwarmde oven op 230 graden gedurende 30 min, de bovenkant de eerste 20 min afdekken ( wordt vlug bruin)

Decoreren naar smaak met poedersuiker, kaneel, gebakken amandelen, sinasschijfjes, dadels.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.